Dişi muhabbet kuşu kızıştı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 16BRT03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

16BRT03

Yeni Üye
Dişi muhabbet kuşum daha 6-7 aylık ama belirli kızışma hareketleri sergiliyor ve erkeğin yapması gereken kur davranışlarını o yapıyor sizce yuvalık koymalı mıyım yoksa sağlık için 12-13 aylık olmasını beklemeli miyim? Bu arada fiziksel kızışma belirtileri tam olarak yok mesela kahverengi cere gibi.

Kızşmasa daha iyi olur aslında daha erken gelişimini tam sağlamış sayılmaz. Ama süreç başlamışsa yuvalık olsa da olmasa da yumurtlayabilir. Yuvalık takardım ben olsam dışarıya yumurtlayacağına yuvalığa yumurtlasın bana kalırsa.

Kızşmasa daha iyi olur aslında daha erken gelişimini tam sağlamış sayılmaz. Ama süreç başlamışsa yuvalık olsa da olmasa da yumurtlayabilir. Yuvalık takardım ben olsam dışarıya yumurtlayacağına yuvalığa yumurtlasın bana kalırsa.
Dişi kuşun sağlığına zarar gelmesin yeter benim için yumurta sıkışması vb. Sonuç olarak yuvalık koyayım mı emin misiniz acaba?

Yuvalık taksanızda takmasanızda aynı süreç devam edecek. Takıp takmamanız süreci çok etkilemez. Yumurta sıkışacaksa her türlü sıkışır.

Geri