Dişi muhabbet kuşum kafasını sallayarak yem çıkarıyor

0ışık

Yeni Üye
Merhabalar. Dişi kuşum kafasını sallayarak ağzından yem çıkarıyor.

Birkaç gün önce ishal olmuştu, haşlanmış patates verip vitamin damlattım suyuna. Dün ve bugün bir şeyi yoktu zaten günlerdir keyfi de yerindeydi ama dün özellikle çok yem çıkardığını gördüm bugün de görünce kafesten çıkardım bi dengesini falan da yakalayamadı önce ve keyifsizdi. Sonra hareketleri düzeldi ama baya bi saat falan kabarık bir şekilde durdu sadece. Kafasını sallayıp yem çıkardığını gördüm ve bu kafa hareketini baya bir süre yaptı. Önemli bir şey var mıdır?

Büyük ihtimalle mantar var kuşta. Ağzını koklayın koku var mı diye bakın. Dışkı reami de paylaşın birkaç dışkı görünsün

Kuşta enfeksiyon olduğu kesin. Mantar mı bacteriyel mi tam emin olamadım. Ya veterinere götürüp nokta atışı teşhis yapılmalı. Yada her iki ihtimali de ber taraf etmek için triflucan ve antibiyotik başlanmalı. Kuşta dehidrasyon da var sıvı takviyesi önemli. İlaçları alana kadar yarım suluğa 5 damla elma sirkesi katarak verebilirsiniz.
Antibiyotik olarak bactrim olabilir veya veterinerden doksisilin enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alabilirsiniz.

Kuşta enfeksiyon olduğu kesin. Mantar mı bacteriyel mi tam emin olamadım. Ya veterinere götürüp nokta atışı teşhis yapılmalı. Yada her iki ihtimali de ber taraf etmek için triflucan ve antibiyotik başlanmalı. Kuşta dehidrasyon da var sıvı takviyesi önemli. İlaçları alana kadar yarım suluğa 5 damla elma sirkesi katarak verebilirsiniz.
Antibiyotik olarak bactrim olabilir veya veterinerden doksisilin enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam sağ olun iyi akşamlar.

Geri