Merhaba iyi günler 1 çift kuşum var.Dişi 22 aylık erkek 10 aylık.Dişi kuş 18 aydır bizimle erkek kuş ise 5 aydır.Ablama sahiplenmiştim erkek kuşu ama işine gelince erkek kuş kafesini bırakıp dişi kuşun kafesine yerleşti diyebilirim.Gitmeden 1 gün önce ayırdık başka odalara ama birbirlerine bağıdılar.Erkek geldiğinde 5 aylıktı.Dişi erkeğe yem kusuyordu.Ablam kuşu bana bıraktı.2 hafta çok iyi anlaştılar.Dişi kızgınlığa girince erkekten tepki alamayınca herşeyi kıskandı kafeslerini değiştirdim ayrı odaya koydum ama yine birbirlerine bağırdılar.Aynı kafese koyup kafesteki herşeyi çiftledim.Dişi kuşun kıskançlığı azaldı.Şuan çok iyi anlaşıyorlar.Erkek kuş geldiğinden bu yana dişi kalamar kemiği ve gaga taşı öğütücüsü oldu resmen.En fazla bir kalamar 2 gün dayanıyor hepsini yere indiriyor.2 güne bir kalamar kemiği takıyordum bittikçe sonra oyun oynuyor diyerek 1 haftada bir takıyorum.3 adet vitamin kullanıyorum.Gervit-w, bt-amin forte ve entrobac kullanıyorum.1 aydır çiftleşiyor gibi görünüyor erkek ama çiftleşmiyor sadece
duruyor.Dişi çiftleşmek istiyor erkek tepkisiz kalıyor bazen.Dişide bu zamana kadar yumurta yapmadı.Yuvalık takmadım.Yuvalık takılmaz ise yumurta yapma ihtimali düşük olur dediler o sebeple ile yuvalık almadım.Erkek kuş gelmeden önce sürekli bağırıyor ve agrasifti.Şuan agresifliği ve bağırması geçti.Erkek kuşun çiftleşiyor gibi gözükmesi dişi kuşun kalamar kemiği ve gaga taşını 4 aydır öğütücü gibi en fazla 2 günde kafesin altına öğütmesi normal mi?erkek çiftleşmedigi zaman dişi agresifleşiyor erkeği gagalıyor bazen. Erkek kuş çiftleşmesi için daha erken mi?
duruyor.Dişi çiftleşmek istiyor erkek tepkisiz kalıyor bazen.Dişide bu zamana kadar yumurta yapmadı.Yuvalık takmadım.Yuvalık takılmaz ise yumurta yapma ihtimali düşük olur dediler o sebeple ile yuvalık almadım.Erkek kuş gelmeden önce sürekli bağırıyor ve agrasifti.Şuan agresifliği ve bağırması geçti.Erkek kuşun çiftleşiyor gibi gözükmesi dişi kuşun kalamar kemiği ve gaga taşını 4 aydır öğütücü gibi en fazla 2 günde kafesin altına öğütmesi normal mi?erkek çiftleşmedigi zaman dişi agresifleşiyor erkeği gagalıyor bazen. Erkek kuş çiftleşmesi için daha erken mi?