Dişi ve erkek kuş davranışı

nimoliiii

Yeni Üye
Merhaba iyi günler 1 çift kuşum var.Dişi 22 aylık erkek 10 aylık.Dişi kuş 18 aydır bizimle erkek kuş ise 5 aydır.Ablama sahiplenmiştim erkek kuşu ama işine gelince erkek kuş kafesini bırakıp dişi kuşun kafesine yerleşti diyebilirim.Gitmeden 1 gün önce ayırdık başka odalara ama birbirlerine bağıdılar.Erkek geldiğinde 5 aylıktı.Dişi erkeğe yem kusuyordu.Ablam kuşu bana bıraktı.2 hafta çok iyi anlaştılar.Dişi kızgınlığa girince erkekten tepki alamayınca herşeyi kıskandı kafeslerini değiştirdim ayrı odaya koydum ama yine birbirlerine bağırdılar.Aynı kafese koyup kafesteki herşeyi çiftledim.Dişi kuşun kıskançlığı azaldı.Şuan çok iyi anlaşıyorlar.Erkek kuş geldiğinden bu yana dişi kalamar kemiği ve gaga taşı öğütücüsü oldu resmen.En fazla bir kalamar 2 gün dayanıyor hepsini yere indiriyor.2 güne bir kalamar kemiği takıyordum bittikçe sonra oyun oynuyor diyerek 1 haftada bir takıyorum.3 adet vitamin kullanıyorum.Gervit-w, bt-amin forte ve entrobac kullanıyorum.1 aydır çiftleşiyor gibi görünüyor erkek ama çiftleşmiyor sadece
duruyor.Dişi çiftleşmek istiyor erkek tepkisiz kalıyor bazen.Dişide bu zamana kadar yumurta yapmadı.Yuvalık takmadım.Yuvalık takılmaz ise yumurta yapma ihtimali düşük olur dediler o sebeple ile yuvalık almadım.Erkek kuş gelmeden önce sürekli bağırıyor ve agrasifti.Şuan agresifliği ve bağırması geçti.Erkek kuşun çiftleşiyor gibi gözükmesi dişi kuşun kalamar kemiği ve gaga taşını 4 aydır öğütücü gibi en fazla 2 günde kafesin altına öğütmesi normal mi?erkek çiftleşmedigi zaman dişi agresifleşiyor erkeği gagalıyor bazen. Erkek kuş çiftleşmesi için daha erken mi?

Erkek için erken değil ama yeterince kızışmamış büyük ihtimalle. Yuvalık takmalısınız. Taksanız da takmasanız da fişi yumurtlayacaktır. Bari yuvalığa yumurtlasın. Kuşlar biraz kilolu duruyorlar. Kilolarının daha fa artmaması için dal darı vermeyin bol bol uçmaya teşvik edin ve carnispeed kullanın. İlk yumurtalar boş çıkacaktır ama sonrakiler dolar yüksek ihtimalle.

Erkek için erken değil ama yeterince kızışmamış büyük ihtimalle. Yuvalık takmalısınız. Taksanız da takmasanız da fişi yumurtlayacaktır. Bari yuvalığa yumurtlasın. Kuşlar biraz kilolu duruyorlar. Kilolarının daha fa artmaması için dal darı vermeyin bol bol uçmaya teşvik edin ve carnispeed kullanın. İlk yumurtalar boş çıkacaktır ama sonrakiler dolar yüksek ihtimalle.
Cevapladığınız için teşekkür ederim hocam 😊. Az önce tarttık dişi 48 Gr erkek 41 Gr.Karadeniz Petin yemini kullanırken dişi ve erkek 32-36 Gr aralığında geliyordu.Göğüs kemiği sivri geldiği için özellikle dişiden Gr pet in yüzde 40 aspurlu seba yemine geçtim.Ondan sonra 4 ay içinde dişi 50 gr erkek 46 Gr oldu.Hep dışarıdalar sabah 9 da çıkıyorlar akşam 11 de kafese giriyorlar.2 hafta fazla uçurmuştum erkek 40-42 arası geliyor ama dişi 45 Gr a kadar düşmüştü 48 Gr olmuş tekrardan.Mamaistin yemini almıştım yaklaşık 2 haftadır onu kullanıyorlar.Daldarıyıda uzun zamandır vermiyorum .Erkek de kilo artışı olmadı dişi de hormonlardan dolayı mı kilo alıyor.Yem öneriniz varsa alabilirim hocam.

Yem olarak f/p gardenmiks tir. Pelet yeme geçerseniz daha da iyi olur. %70 palet %30 çimlenmiş tohum hazırlayıp verirseniz harika kombinasyon olur.

Geri