Disim tekrar kafese yumurtladi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Simay Naz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Simay Naz

Yeni Üye
Arkadaşlar dişim 3 Nisan 2018 de kafesin tabanına yumurtladi bugün 5 Nisan tekrar aynı yere yumurtlamis yuvaliga taktım giriyor ama yine aynı yere yapmış ne yapmam gerek?

Yumurtaları siz alıp yuvalığa koyabilirsiniz ancak bu davranış dişi kuşunuz tarafından beğenilmeyebilir. Ve yumurtaları kırabilir yada yuvalıktan aşağıya atabilir onun için ben başka önerinde bulunmak istiyorum.

PetShop'larda sahte yumurtalar satılıyor. Gidin bir kaç tane alın. 2 tane sahte yumurtayı yuvalığın içine koyun. Kafes tabanındaki yumurtaları da alın kafesin dışında kırılmayacak oda ısısındaki bir yere koyun. Dişi 3. yumurtayı yaptıktan sonra muhtemelen yumurtalara oturmaya başlayacaktır. O gün geldiğinde kuş yumurtalara oturmaya başladığında 2 sahte yumurtayı altından alın ve gerçek yumurtaları dişinin altına sürün.
En azından dişi sahte yumurtaları kıramayacağı için yumurta kaybı yaşamazsınız. Kuşlarınıza mama vermeyi de ihmal etmeyin...

Tabandaki yumurtaların üstüne hiç oturuyor mu kuş?

Bazen oturuyor ama hiç oturduğunu görmedim fakat yanına gidip biseyler yapiyo ama üstüne oturduğunu görmedim . Birde kuşun yumurtladigi yumurtaları nereye koyiyim eğer içinde birşey varsa ölmez mi?

Bazen oturuyor ama hiç oturduğunu görmedim derken??

Biz ona oturuyor demeyelim de oynuyor mu yoksa yumurtanın etrafında birşeyler yapıyor.

Bazen oturuyor ama hiç oturduğunu görmedim fakat yanına gidip biseyler yapiyo ama üstüne oturduğunu görmedim . Birde kuşun yumurtladigi yumurtaları nereye koyiyim eğer içinde birşey varsa ölmez mi?

Bak kardeşim şimdi olay şöyle
Muhabbet kuşları yumurtaları 2 gün arayla yapar genelde
Ve 3 ya da 4 yumurtadan sonra üstüne yatar ki yavrular büyüdüğünde aralarında rekabet olmasın hemen hemen aynı günde çıksın yumurtadan diye...
Kuşun yumurtladığı yumurtayı üstüne yatmaya başlamadan biz alırsak aynı şeyi biz yapmış oluruz çünkü yumurta içinde ısı sayesinde oluşum başlar. Tabi yumurta döllenmiş ise...
Senin soruna gelirsek yumurtalar sürüklenerek düşmeyecek bir kap gibi bir şeyin içine koyabilirsin.

Bu yöntem için muhakkak kuşun yumurtalara yatmamış olması gerekmektedir. Yatarsa oluşum başlar ve biz onu alırsak yumurta ısıtılmaya devam edilmediği için canlı içinde ölür.

Ha yatmadığı için şimdi alırsak bişi olmaz diyorsunuz

Peki sonradan yatmaya başladıktan sonra koyarsak bişey olurmu

Omaz, olsaydı çoktan olmaz mıydı zaten? sonuçta yumurtalar kafesteyken de yatmıyor....

PetShop'larda sahte yumurtalar satılıyor. Gidin bir kaç tane alın. 2 tane sahte yumurtayı yuvalığın içine koyun. Kafes tabanındaki yumurtaları da alın kafesin dışında kırılmayacak oda ısısındaki bir yere koyun. Dişi 3. yumurtayı yaptıktan sonra muhtemelen yumurtalara oturmaya başlayacaktır. O gün geldiğinde kuş yumurtalara oturmaya başladığında 2 sahte yumurtayı altından alın ve gerçek yumurtaları dişinin altına sürün.
En azından dişi sahte yumurtaları kıramayacağı için yumurta kaybı yaşamazsınız. Kuşlarınıza mama vermeyi de ihmal etmeyin...
Bu şekilde yaparsanız bir şey olacağını sanmıyorum

Ayn şimdi ben sizin dediğiniz gibi yapayım 2-3 tane sahte yumurta alayım sonra yuvaliga koyayım eğer onların üstüne yatmaya başlarsa onları alıp önceden kendinin yumurtladigi yumurtayı koyayım sonra gelir zaten insallah

Özet geçeyim bak sana
kafes tabanındaki yumurtaları alıyorsun.
Bu yumurtaları oda sıcaklığında bir yere kırılmayacak biçimde koyuyorsun.
Ardından Sahte 2 yumurtayı yuvalığa koyuyorsun.
Dişi kuş yaptığı 3. ya da 4. yumurtadan sonra yumurtalara yatınca 2 sahte yumurtayı alıp gerçek yumurtaları altına sürüyorsun...

Özet geçeyim bak sana
kafes tabanındaki yumurtaları alıyorsun.
Bu yumurtaları oda sıcaklığında bir yere kırılmayacak biçimde koyuyorsun.
Ardından Sahte 2 yumurtayı yuvalığa koyuyorsun.
Dişi kuş yaptığı 3. ya da 4. yumurtadan sonra yumurtalara yatınca 2 sahte yumurtayı alıp gerçek yumurtaları altına sürüyorsun...
Ha bide abi şöyle birşey var 2 kere yumurtladi ama 1 tanesi yok kırmış herhalde 1 tane var o da bugünün aliyim ben o zaman onu yinede çok saol abi

Ayn şimdi ben sizin dediğiniz gibi yapayım 2-3 tane sahte yumurta alayım sonra yuvaliga koyayım eğer onların üstüne yatmaya başlarsa onları alıp önceden kendinin yumurtladigi yumurtayı koyayım sonra gelir zaten insallah

Sahte yumurtaları koyduğunuz anda yatacak diye bir şey yok.
Kuş yumurtlama sayısını bitirmeye yakın yumurtaya yatar bu da genellikle 3. ya da 4. yumurtadan sonradır.

Geri