Disiyi evde salabilir miyim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GözdeGB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GözdeGB

Paylaşımcı Üye
Diside yumurta yoksa erkek ve disiyi evde biraz serbest birakabilir miyim? Disinin Eve ve bize alismasi icin

Ekli dosyalar

• 20171201_162526.jpg
    20171201_162526.jpg
    753.7 KB · Görüntüleme: 11
Tabiki salabilirsiniz. Her ikisinin de kondisyon kazanmasını, fazla yağlarından kurtulmasını ve size alışmasını sağlar. Evcil kuşların sürekli insanla temas kurması, sosyal canlılar oldukları için fayda sağlar. Kendi türlerinden sadece bir tane gördükleri için, insanlarla iletişime geçmeleri psikolojik olarak olumlu etki yapar.

Tabiki salabilirsiniz. Her ikisinin de kondisyon kazanmasını, fazla yağlarından kurtulmasını ve size alışmasını sağlar. Evcil kuşların sürekli insanla temas kurması, sosyal canlılar oldukları için fayda sağlar. Kendi türlerinden sadece bir tane gördükleri için, insanlarla iletişime geçmeleri psikolojik olarak olumlu etki yapar.
Disiyi ilk aldigimda ikisiylede ilgiyi kesin fakan demislerdi ama ben dayanamiyrium zaten. Disi bize biraz aliasin diye cikartayim o halde. Tesekkur ederim. Hemde seyi fark ettim kafesin icinde tamam iyiler falan ama disarda daha iyiler sanki birbirlerinin yanindan hic ayrilmayip daha fazla kur yapiyorlar

Bir de sey sormak istiyirum.disi cok fazla gaga tasi kullaniyor neden olabilir. Sabahlari duzenli bi sekilde oyun olsun doye mi ihtiyactan mi bilemiyorum

Kuşları görmediğim için bir şey diyemem ama dişilerin gagaları daha güçlüdür ve bu yüzden gaga taşı, kalamar kemiğini daha fazla tüketir veya yıpartırlar.
Ayrıca ilgiyi de kesmeyin. Bunlar sosyal varlıklar. Siz üretim yapmıyorsunuz, iki tane kuşunuz var, bunlar kiminle sosyalleşecek. Siz yumurta - yavru dönemleri haricinde bırakın serbest kalsınlar. Mutlu, rahat, huzurlu olurlarsa daha sağlıklı şekilde yavru yaparlar.

Geri