Ense damlası nerede bulunur?

LimonKral

Yeni Üye
Merhaba, Pakistan Papağanım'ın sadece karın bölgesinde nadiren 1-2 tane bit oluyor ve 2 haftadır düzenli yıkadım şuan temiz gibi, yinede önlem amaçlı ivermectin gibi bi ense damlası arıyorum, nereden temin edilebilir?

İlaç olduğu için veterinerden alabilirsiniz. Zimec,ivomec,avromec vs olabilir.
1 ml (20 damla) satın alabilirseniz böylesi daha uygun fiyatlı ise böyle alın,koca şişe size çok fazla gelir israf olur.

İlaç olduğu için veterinerden alabilirsiniz. Zimec,ivomec,avromec vs olabilir.
1 ml (20 damla) satın alabilirseniz böylesi daha uygun fiyatlı ise böyle alın,koca şişe size çok fazla gelir israf olur.
Veterinerler muayenesiz direk satılabiliyor mu yoksa egzotik bir veterinerde muayene şart mı? Birkaç ay önce sultan papağanımı götürdüğümde sormuştum ama umursamışlardı, yakın olan hiçbir veteriner de egzotik değil.

Sanırım eczanelerde satılıyormuş vilmectin, araştırmak için dışarı çıkıyorum.

Pakistan Papağanım harici 3 tane Sultan Papağanım var onlarada yapsam faydası olur mu? Bir tanesi tüylerini alışkanlık olmuş çok fazla kemiriyor didik didik oldu ve simetrik şekilde kelleşme var kanat altı ve kanat üstü birleşim noktasında.

Herhangi bir veterinerden alabilirsiniz veyahut veteriner malzemeleri satan yerlere sorun.
Bu parazit ürünleri,birçok hayvana uygulanıyor, ille egzotik kliniği olması şart değil.

Evdeki tüm kuşlarınıza yapabilirsiniz. Ense tüylerini aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın,15 gün sonra tekrar 1 damla,bitti.
Parazit damlası sonrası bir müddet banyo yaptırmayın ilacın etkisi için. İlaç uygulandıktan sonra birkaç saat veya gün,kuşlarda huzursuzluk olabilir hiperaktiflik kaşınma olabilir,normaldir ve geçicidir.

Ayrıca mineral eksikliğinden de kuşlar kanatlarını kemirebilir. Beslenmesini doğru yapıyor musunuz? Takviye veriyor musunuz mineral,vitamin vs?
Görüntü paylaşın isterseniz.

Ayrıca mineral eksikliğinden de kuşlar kanatlarını kemirebilir. Beslenmesini doğru yapıyor musunuz? Takviye veriyor musunuz mineral,vitamin vs?
Görüntü paylaşın isterseniz.

Karışık yem, Su (2 haftada 1 multivitaminli olacak şekilde) ve Elma gibi meyveler veriyorum.

Pakistan Papağanı için bulabildğim en kaliteli yemi aldım ama mısır, fındık, fıstık ve ceviz hiç birinin kabuğunu kıramıyor veya yemiyor, sadece çekirdek ve meyveler vermek zorunda kaldım.

Kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı yeni dışkıların fotosunu flaşsız çekip paylaşır mısınız..
Hassas teraziniz varsa kuşu tartın.

2 haftada 1 multivitamin çok eksik bir bakım programı.
Hangi markaları kullanıyorsunuz,elinizde hanfi takviyeler var

keyf multivitamin var eskiden a, b, c ve d hepsinden almıştım ama son kullanma tarihleri yazmadığı için kutuda 2 yıl sonra atmıştım.

Kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı yeni dışkıların fotosunu flaşsız çekip paylaşır mısınız..
Hassas teraziniz varsa kuşu tartın.

Sultan Papağanı için mi Pakistan Papağanı için mi? Sultan Papağanım kanatlardan çok hep ağzında birşeyler kemirme isteği duyuyor dışarıdaykende saçları ve halı uçlarını kemiriyor.

Sultan Papağanı için mi Pakistan Papağanı için mi? Sultan Papağanım kanatlardan çok hep ağzında birşeyler kemirme isteği duyuyor dışarıdaykende saçları ve halı uçlarını kemiriyor.
Hepsininkini atarsanız hepsine bakarız.
Kuşlarınız için genel bakım bu şekilde ise,eksik bakım söz konusu. Kemirme kuşlarda normal ama bazen mineral eksikliğinde de kemirme durumları olabiliyor ki siz de eksik bakım yapıyormuşsunuz zaten,bunla bağlantılı olabilir.

Bit veya akar bu kadar büyük olmaz akar görünmez bit ise çok zor farkedilir. Bide neden bu kadar bulanık çektiniz net bir video çekseydiniz çekmişken.

Geri