Kuşlarınız eş tuttular mı, biliyor musunuz; dişiyi nasıl aldınız?Kusum bizi gorunce veya sesimizi duyunca bizimle ilgileniyor konusuyor. Cevap vermiyorum bagiriyor. Nasi gececek bu. Disi cok kızısmis erkrk ilgilenmesi lazimm
Erkegi petshopa goturdum disi pesinden ayrilmadi saatlervr orda kaldi erkek. Petshopda birbirlerine yem kustuklari icin bunu secti dedi. Yani kendi secti. Hatta disi secti bile diyebilrim. Disi cok iatekliydi. Erkekte kur yaptiKuşlarınız eş tuttular mı, biliyor musunuz; dişiyi nasıl aldınız?
Erkegi petshopa goturdum disi pesinden ayrilmadi saatlervr orda kaldi erkek. Petshopda birbirlerine yem kustuklari icin bunu secti dedi. Yani kendi secti. Hatta disi secti bile diyebilrim. Disi cok iatekliydi. Erkekte kur o yapti
Aslinda kafes daha asagidaydi ama benim oglum yuksege asilik oldugu icin alisamadi asagida olmasina gece uyuyamadi tellere yapisti tekrar yukari aldim. Bu kadar yukari almamim sebebi ise bizi gorur gormez cikmak iatemesi falan. O gormesin diye kaldirdim yukari. Pencere tam karsilarinda gunes aliyor sabahmari gunes konusunda sorun olacagini sanmiykrum. Sessiz ortamda pek sesi cikmiyor ama televizyonun sesini bile duysa konusmaya basliyo oglum ya. Yuvalik takili. Icinde talasda var. Disi arada giriyor. Kalamar ve gaga tasi kullaniyor surekli her sabah kemiriyor nerdeyse disi bi kac gundur. Mamayida haftada 2 kez yapmaya calisiykrum. Suluklarina vitamin damlatiyorum2gunde 1 . Gunde yarim saat 1 saat ciftlesme sesi dinletiykrum.O halde kuşlarınız ile fazla ilgileniyorsunuz, rahat bırakın kendileri ile ilgilensinler. Ki zaten evcil olan kimi kuşlarda eşiyle ilgilenmesi olsa da çiftleşmede sıkıntı olabiliyor. Hiçbirini dışarı salmayın. Yumurta mamasını eksik etmeyin, mamaya tarçın da ekleyebilrsiniz. Yuvalığın içinde folluk ve talaş da bulunsun, biraz gözlemleyin ama kafesi yerinden çok oynatmamanız hayrınadır bu yüzden kafesi eğer yukarıda görebiliyorsanız orada dursun, lakin ben güneş alan bir yeri ve sakin bir yeri tavsiye ederim. Orası fazla yüksek ve karanlık bir nokta gibi duruyor, özellikle sabahları güneşin kafeslerine yansıması onları çok hoşnut edecektir.
Bu şekilde bir süre gözlemleyin, erkek ile ilgilenmeden. Birbirleri ile ilgileneceklerdir, eğer yine bir sıkıntı olursa ayırma yöntemine geçersiniz. Fakat en az bu şekilde birkaç hafta beklemenizi tavsiye ediyorum.
Disi eve yeni geldi 1 ay olmafi daha. Erkek buraya aliskin degil. O yuzden mi acaba. Normaldr salonda duruyordu ama bizde orda durdugumuz icin surekli disari cikmaya aliskindi yani bize konusmaya televizyona sese. Disiyle ilgilenmesi icin onu eski yerinden ayirmiatimEğer kuşunuz evcil ise size ilgi göstermesi normal. Hele ki öyle tavana koyup etrafını kapatırsanız ilgi çekmek için daha fazla çaba gösterecektir. Madem üretimhanede değil de evde yaşayacaklar, o zaman her ikisi de size alışkın olmalı. Normalde evin neresinde duruyorlarsa oraya koyun. Yoksa özellikle dişi, yumurtlama ve yavru bakma döneminde sizden rahatsız olup strese girebilir. Daha önceden nerede nasıl bakıyorsanız aynı şekilde devam edin.
Yİne de aşağıda bir yerlere koymanız gerektiğini düşünüyorum ki alışsın, böylelikle daha meraklı bir hale geliyor kuşunuz. Tellere konup öyle gecelemesine engel olmak için de, oraya bir gece lambası ayarlayabilirsiniz. Muhabbet kuşlarını gözleri karanlıkta neredeyse hiç göremezler. Hiçbir şekilde, takla da atsa gidip onunla ilgilenmemelisiniz. Zamanla düzelecektir. Olmaz ise, ayırma yöntemi deneyebilirsiniz.Disi eve yeni geldi 1 ay olmafi daha. Erkek buraya aliskin degil. O yuzden mi acaba. Normaldr salonda duruyordu ama bizde orda durdugumuz icin surekli disari cikmaya aliskindi yani bize konusmaya televizyona sese. Disiyle ilgilenmesi icin onu eski yerinden ayirmiatim
Tamam o halde oyle yapicaamm.. erkek 1 yasinda tam. Kizismamis olma ihtimali var mi. Tuyde falan degilYİne de aşağıda bir yerlere koymanız gerektiğini düşünüyorum ki alışsın, böylelikle daha meraklı bir hale geliyor kuşunuz. Tellere konup öyle gecelemesine engel olmak için de, oraya bir gece lambası ayarlayabilirsiniz. Muhabbet kuşlarını gözleri karanlıkta neredeyse hiç göremezler. Hiçbir şekilde, takla da atsa gidip onunla ilgilenmemelisiniz. Zamanla düzelecektir. Olmaz ise, ayırma yöntemi deneyebilirsiniz.
İkisi de kızışmış, herhangi bir sıkıntı yok gayet güzeller.Tamam o halde oyle yapicaamm.. erkek 1 yasinda tam. Kizismamis olma ihtimali var mi. Tuyde falan degil
tesekkur edrim. Insaallah saglikli bebekler alirizzz artikkkİkisi de kızışmış, herhangi bir sıkıntı yok gayet güzeller.