Kısa süreli birleştirmeler yapın erkek dişiyi beslesin sonra tekrar ayırın erkeği.Biraz izledim baktım gerçekten kavga ediyorlar ayırdım bende
erkek zaten yuvanın kapısına geldiği zaman bile dişi erkeğin yuvaya girmesine engellemek istercesine itici bir şekilde ötüyordu hatta yuvanın kapısına gardiyan gibi dikiliveriyordu
Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam ise en iyi ihtimalle 6 da bazense sekiz buçukta evde oluyorum sadece akşamları birleştirebilirim sıkıntı olurmu?Kısa süreli birleştirmeler yapın erkek dişiyi beslesin sonra tekrar ayırın erkeği.
Gözlemleyin dişi besliyor mu? Beslemiyorsa erkeği salın erkek beslesin, dişiyi ayırın besleme kontrolü yapın beslemişse tekrar dişiyi koyun yavruların olduğu yere iyice gözlemleyin ama.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam ise en iyi ihtimalle 6 da bazense sekiz buçukta evde oluyorum sadece akşamları birleştirebilirim sıkıntı olurmu?
Dişi kendisi kafesteki yemi, haşlanmış yumurtayı, ve bebe bisküvisini yiyerek yavruları beslemezmi? Yada beslesede yeterlimi olmaz diyorsunuz?
Valla bu hayvanlar alemine akıl sır ermiyor gerçi böyle şeyleri tecrübe etmiş tecrübe sahibi kişiler daha iyi anlar bilir ama işte insan kendi sorumluluğun olan severek baktığı bir canlının yavruları oldumu çok seviniyor ama gel gelelim böylesi güzel birşeyinde kötü bir şekilde sonuçlanmasından çok korkuyoranne yavruları kıskanmış olabilir.hayatım hayvanlar kanalında görmüştüm.dişi besliyorsa sorun olmaz.erkek dişiyi sıkıştırırsa sürekli dişi strese girip erkeği ve yavruları parçalıyor.bunu da ay yıldız üretim kanalında gördüm.dişiyi çiftleşmek için sıkıştıran erkek yüzünden dişi kızıp yem isteyen ilk yavruyu parçalamış.
sırf bu yüzden üretime hiç girmedim.en korktuğum şey kuşun yavrusunu red etmesi veya yavrusuna zarar vermesi.Valla bu hayvanlar alemine akıl sır ermiyor gerçi böyle şeyleri tecrübe etmiş tecrübe sahibi kişiler daha iyi anlar bilir ama işte insan kendi sorumluluğun olan severek baktığı bir canlının yavruları oldumu çok seviniyor ama gel gelelim böylesi güzel birşeyinde kötü bir şekilde sonuçlanmasından çok korkuyor![]()
Benim bu ilk olacak inşallah kötü bir tecrübe yaşamam :/sırf bu yüzden üretime hiç girmedim.en korktuğum şey kuşun yavrusunu red etmesi veya yavrusuna zarar vermesi.