Erkek kusum sagliksiz diye disi kusum yanasmiyo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hulyaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hulyaa

Paylaşımcı Üye
Pirinc kafesteki beyaz erkegimin yanina ciflesmeye hazir disi kus aldim yesil olan. Fakat erkegin bi hastaligi var belli ki yanina koydugum 3 disi de asla kabul etmiyo erkegi. Diger kafesteki mavili erkegi gorunce yesil disi yuvaliga girip cikiyo kemirmeye baslamis. 1 erkek iki disiyle ciflesir mi yoksa mavili erkegin yanindaki beyaz disiyi alip yesili mi koysam napicami sasirdim. Ama beyaz disiyle mavi erkekte anlasmis gorunuyo bi kac kez denemeleri oldu basardilar mi emin degilim. Bi yardimci olun bana lutfen

Ekli dosyalar

• 20180628_113716.jpg
    20180628_113716.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 23
Baskasindan aldigim erkek burnunda mantar vardi kapandi gibi bisey daha cok iyilesti gecende uretim yapan kuscuya gosterdim hasta oldugunu dusundugum kusumu. Burnu normalde oval olur muhabbet kuslarinin bunun ki duz alin kismi siskin duruyo. Bakinca sadece dis gorunuste az fark var ama davranisi falan normal disardan hastalikli durmuyo.Kuscu da yavruyken iyi beslenmemis gelisim bozuklugu olmus dedi. Yem yemesi zor olur bu yuzden disiye yem kusamaz besleyemez dedi. Onceden yanina koydugum 3 disi de kabul etmedi zaten onu. Bi terslik oldugunu anlamistim. Disi kuslar hissediyo demek ki es olarak istemiyolar

Tamam hatırladım kuşu:) Mantarı geçtiyse hasta diyemeyiz. Her kuş da birbirine eş olmuyor, bu uyum meselesi :D Diğer tüm canlılar gibi( biz insanlar dahil) Hangi çift anlaştı ona bakın. Hangi dişi kızıştı, çiftleşiyorlar ve yuva hazırlığındalar ise o çifti biraraya getirin.

Simdi yesil disi kus hazir belli burnu kahverengi zaten hazir diye aldim yuvaya girip cikiyo kemirmis de kenarlarini ama tuy dokumunde o konuda tereddutluyum zayif dusmesin diye. Hazir mavi erkegimde var. Fakat mavi erkegim beyaz disiyle bir arada ciflesmeye calisiyo ama bi sonucu oldugunu sanmiyorum. Bugun yesil disiyle mavi erkegi mi bir araya getirip gozlemlesem mi

En iyisi hepsini kuscuya goturup gostermek adam bikti benden :D kim kiminle cift olur o anlar belki

Kuşçuya götürmekten ziyade sizin gözleminiz önemli. Kuşçu evdeki uyumlarını nerden bilsin:) Beyaz dişinin ceresini bir atın buraya. Yeşilli ile erkek çiftleşmiyor mu?

Ciflesmiyorlar. Yanina hangi disiyi koyduysam da o erkegi istemedi hepsi mavi erkegin pesinde. Disi beyaz kusumun burnunda kalitsal bi rahatsizlik var gosterdim kuscuya hastalik degil dogustan bisey olmaz dedi.nasil anlatsam gergedan boynuzu gibi ortadan yukari kalkmis ceresi ama burun delikleri normal olmasi gereken yerde. Resmini de simdi cekerim

Aglicam :D disi kusum yuvaliga girdi takali 2 gun oldu. Demek ki is var bunlarda

Ekli dosyalar

• 20180628_144552.jpg
    20180628_144552.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 19
  • 20180628_144740.jpg
    20180628_144740.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 13
Sabit durmuyo ki burnunu cekeyim. Yuvaligin icindr surekli ve kafesini temizlicektim yaa nasil yapicam

Bugun mama yaptim verdim. Tekrar ciflesmeye calistilar ama erkek hala napicani bilmiyo bence :/

Geri