Erkek kusumun hareketleri :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dilek M. Dönmez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Dilek M. Dönmez

Guest
Bugun ilk defa mama yapip kuslarima verdim ilk basta yemeselerde sonradan mama icin kavga ettiklerini bile gordum :) yalniz dikkatimi birsey cekti erkek kusum genelde miskin sakin bir kustur ama mama yedikten sonra kafesin icinde saga sola donmeye tuneklerin ustune inip cikmaya normalde oldugundan cok otmeye basladi surekli bir kosusturma icerinde hatta gidip disi kusla tatli tatli gagalastigini da gordum hayirdir yani noluyor bu erkek kusuma :))

Kusların çiftleşmesindeki bir faktörde besin maddelerinin çogalmasıdır doğadaki kuşlar besin maddeleri çogalınca cinsel yönden gudusel olarak artık yavru büyütmenin zamanin geldigini anlarlar sizde verdiginiz mamayla bu dürtüyü harekete geçirdiniz yada kuslarınız yavruysa verdiginiz mamayla onları mutlu ettiniz.......

Aynı şey benim başıma gelmişti.Aldığım erkek kuşum eve geldikten sonra ne yemek yiyor ne ötüyordu tünekten ayrılmıyordu.Bir mama karışımı yapıp verdim o gün delirmiş gibi kafeste fır dönmeye başladı.Ötmek mi adeta şakıdı şakıdı :) Müzikle dans ediyor kafeste baş aşağı yukarı tırmanıyor :)

sanırım bu mama nijer tohumun da daha etkili. diye duydum. bende yakın zamda yapıp vermeyi düşüyorum...

Umarim dediginiz gibi olur yavru alirim kuslarim 1.5 yasinda :)

mama etkisini göstermiş iste ne istiyorsun baska :D

yaptıgınız mamanın tarıfını yazarmısınız bırde bız deneyelım :)

Bende burdan almistim mamanin tarifini. Bir adet haslanmis yumurta bir adet havucun yarisi bebe biskuvisi etimek irmik birazda tarcin. Yumurta ve havucu rendeleyin bebe b. Etimek ve irmigi rondadan gecirin. Karisima bir tutam tarcin ile ilave et ve karistir tel tel dokulebilen bir mama olmali dilersen nijerde ekle ben ilk asamada eklemedim.

Geri