ERKEK MUHABBET KUŞUM

beyzahh

Yeni Üye
Merhabalar erkek muhabbet kuşum uzun zamandır yemlerini kırıp ya tellere sürüyor yada yerlere atıyor daha dogrusu ikisini yapıyor diyebilirim. Çiftleşmek istediği icin ona bir dişi aldim ama bu davranışlarına devam ediyor ayni tunekte duruyorlar dişi geleli 35 gun falan oldu kavgaları vs yok erkek olan bazen yuvaya giriyor yuvayı kemiriyor falan. Bu yemlerini tellere sürmesindeki amaç nedir hasta mi acaba napmaliyim ve ne zaman çiftleşirler?

Kuş şişman görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapın ve kuşun ağzının içini kontrol edin kusmuk var mı veya damak kısmında dil altında ağız içinde lezyonlar pamukçuklar var mı... ve kuşta öğürme kusma ağızda kötü koku var mı? Son dışkıları nasıl? Kuşun beslenme programını da detaylı yazın her şeyi.
Mineral eksikliği yaşıyor olabilir ya da başka bir sorun olabilir. Sorularıma cevap verirseniz anlamaya çalışırız.
Hızlı resim com sitesine dışkı resmi yükleyip buraya link atabilirsiniz.

Ayrıca bir bilgi de vermek istiyorum. Boyalı kafes normalde tercih edilmemeli. Boyaları yememesine dikkat edin,toksik etki yapıp zehirlenmeye sebep olabilir.

Kuşun ön bölgesi çok şiş görünüyor. Başka görseller de paylaşın yan açıdan ve daha yakından birkaç foto

Atıyorum hemen abi poposuna dışkı vs

Hassas terazim yok maalesef kilosuna bakamiyorum. Ağzının icinde kusmuk kotu koku lezyon tarzı şeyler de yok öğürme kusma da yapmıyor sadece sabahtan aksama kadar yemlerini videodaki gibi yerlere atıyor ve sürüyor demirlere. Beslenme sekli olarakta sanırsam küçüklükten beri hiç bu kuşa sebze meyve tarzında şeyler verilmemiş ne zaman mama vs hazirlasam yemiyor asla sadece kuş yemi koyduğum zaman yiyor sularını günlük değiştiriyorum yemlerini de 2 güne 1 üflüyorum. Dişi

Dışkılarında göründüğü gibi yemleri atıyor bazen yiyor geri kalanını keyfi olarak atıyor birde bundan önce dişiyi almadan önce suyunun içini yem dolduruyordu bende dişi istiyor diye ona dişi aldim kendi secti daha dogrusu

Dişi varken de suyunun içine yem doldurmaya devam etti bende suluk sayisini 1 e düşürdüm simdi suyunun doldurmuyor ama dediğim gibi yemleri kırıyor atıyor veya tellere sürüyor

Kuş çinko veya demir eksikliği yaşıyor. Genel olatak multi mineral desteği vermelisiniz.

Versele laga colombine olabilir. Ama evde çinko şurubu tableti falan varsa yazın ondan da verirsiniz colombine gelene kadar.

Gold wings in enfeksiyon önleyici vitamininden suyuna damlattım ama hala ayni şekilde devam ediyor dediğiniz şeyleri alamadim maalesef kursak mantarı olabilir mi?

Geri