Maalesef oluyor böyle şeyler petshopta işin ticaretinde olan biri varsa doğruyu değil kendisine para kazandıracak şeyi yapıyortahmin etmeliydim böyle bir şey olacağını şimdi de fedakarlık gerekecek hangisini bırakacağım iki kuşumuda çok seviyorum :'(
Birbirine eş tutmadı diyerek değiştirmek istediğinizi söyleyin kendi kuşunuzu salma kafese bırakın eşini kendisi seçsin daha iyi olurkuşumu satın aldığımda yani yeşilliyi ishaldi hastalıklı şekilde vermişler kuşu sinirim de bozuldu birde iade yapmıyorlar
Yavruyken alındığında erkekle dişi karıştırılabiliyor ama artık büyümüş dediğim yöntemi kullanarak yeni aldığınız kuşu değiştirin ve yanına erkek alın zaten kuşların arasına bırakınca o kendine bir erkek seçecektir siz alıp gelmeyin kendisi seçsin hem daha kolay eş tutar hem kesin oluraynen o olur bence de şey zaten ben petshop dakine demiştim bizim kuşun ceresi kahverengi diye o da dedi ki o zaman erkekdir o dedi ama ben bilmiyordum bize mavi kuşu teyzemler bıraktı onlarda erkek diye almışlar ama dişi çıktı
Normale döndü ise sorun kalmamış olabilir yine de 1 gün daha devam edin ilaca sonra kesinşey birde kuşum ishal olmuştu ilacını içirdim kakasında sululuk yok gibi bir şey olmaz değil mi?
Bu yüzden yeni kuşu alınca direk aynı kafese koymayın 3 gün en az izleyin gözlemleyin kuşta rahatsızlık var mı hem ortama alışırbirde şey var biz bu yeşilliyi aldığımızda uçamıyordu doğru dürüst bir yerlere çarpıyodu kafeste kala kala ne hale getirmişler yazık ya umarım değiştireceğim kuşta hastalık vb olmaz
Ben eminim ikisinin de dişi olduğundan sizde emin olun diye görsel attımpeki emin misiniz dişi olduğuna bende düşünüyordum dişi olduğunu eğer eminseniz değiştireceğim ama bence dişi
Alacağınız erkeği kendi seçerse yaşına değil anlaşmasına bakar siz seçerseniz sizin kuştan büyük olsun minimum 1 yaşında bir erkek alınbu arada benim mavi olan kuşum çok mu yaşlı bilmiyom öyle geldi illaha kızışmış mı olması gerek yoksa aynı yaşta mı?
Eğer başka bir rahatsızlığı yoksa ceresi ile ilgili kahverengi olma sebebi başka birşey değilse kuşunuz dişibirde şey peki neden poposunu sürtüyor kuyruğunu havaya kaldırıp başını arkaya eğmesi gerekmiyor mu çiftleşmek istediğinde bulut yani mavili olan sadece üstüne çıkıp poposunu sürtüyor tek ona değil bazı cisimlerede birde gagasını bazen bir şeylere vurup kafasını sallıyor