Karadeniz Pet

Eşkiya zayıflamaya başladı dostlar ne yapabiliriz ?

Cihatcoskun

Meraklı Üye
Katılım
11 Ara 2016
Mesajlar
326
Tepkime puanı
62
Merhaba arkadaşlar bir hollanda ve ingiliz yavru var hollanda dişi ingiliz erkek yaklaşık 2 aydır bende git gide zayıflıyor kuş dışkılama normal vitamin kraker dal darı yem hergün tazeleniyor elime almıyorum ama parmağımla göğüs bölgesine dokunduğumda hepimizin sevmediği kemiği hissediyorum bıçak sırtı misali ama kabarma yok dışkılama normal ötme hareketlerde kısıtlama vs bir problem yok birbirleriyle de bir hayli ilgililer bu durumun sebebi ne olabilir ? Ve kilo aldırmak için ne yapabilirim ? Bir tavsiye üzerine etimek ve haşlanmış yumurtanın yarısı beyazı ve sarısı ve sulandırmıcak kadarda havuç karışımı tavsiyesi aldım düşünceleriniz nedir ?

Dipnot:Soldaki kuşum içindir bu konu teşekkür ederim şimdiden
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1674.JPG
    IMG_1674.JPG
    877 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_1673.JPG
    IMG_1673.JPG
    786.7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_1672.JPG
    IMG_1672.JPG
    963.3 KB · Görüntüleme: 31
Dal darı kuşları zayıflatır
Kuşunuz bence iyi ama illaki kilo alsın diyorsanız yemine birazcık Nijer tohumu ekleyin .

Not : yemindeki renkli yuvarlak şeyler boyaya bandırılmış ekmek kırıntısı . yani yemi degistirin bence .
 
Kuşlarda bir sıkıntı görmedim. Her kuşta göğüs kemiği vardır. Çok yağlı olması kötüdür zaten. Kreker falan asla verme şeker içeren yiyecekler verme. Yumurta maması kışın verebilirsin ama 4 saatten fazla önlerinde durmamalı. Ve ymurta verdiğin gün mümkünse suyu iki defa tazele. Hiç olmazsa en az bir defa yenile. Çok çabuk bozulur su.
 
Teşekkür ederim önerileriniz için maşallah kuşlar sağlıklı bana geldiğinde gayet iri ve kanatları gövdesine göre küçük kalıyordu gitgide zayıfladı önerilerinizi yerine getiriceğim bebe bisküvisi öneren de var onun içerisinde de şeker var mesela şekerin ne gibi zararları var ?
 
Muhabbet kuşları mantar hastalığına meyilli hayvanlardır. Ve mantar da şekerle beslenir. Dolayısıyla şeker ihtiva eden gıdalardan kaçınılmalıdır önlem olarak. Bilimsel araştırmalarda doğada yaşayan muhabbetler , mecbur kalmadıkça şeker içeren meyve bile yememektedirler...
 
Geri
Üst