Etkili Dezenfektan Virkon S

BeautiBird

Onursal Üye
VİRKON S DEZENFEKTAN
VIRKON-S_57804527.jpg

Virkon S 'in Özellikleri

Virkon S, pembe renkli olup limon kabuğu kokuludur. Güçlü bakterisid, virüsid ve fungisit etkiye sahiptir. FMD, AI, Campylobacter ve Salmonella dahil virüs, bakteri ve mantarlara karşı etkisi bağımsız laboratuar testleri ile kanıtlanmıştır. Virkon S'in insan ve hayvanlara zararlı etkisi yoktur, çevre dostudur. Korozyon etkisi yoktur. Suyu etkili şekilde dezenfekte eder.Konsantre toz formda olduğu için ekonomiktir, taşıması ve depolaması kolaydır.

Kullanım Alanları

Hayvan barınakları, yemlik, alet ve ekipman dezenfeksiyonunda, nakil araçlarının dezenfeksiyonunda, ayak ve tekerlek havuzlarında, kümes,kuluçkahane ve kesimhane dezenfeksiyonunda, veteriner muayenehanelerinin ve pet hayvanları yaşam alanlarının dezenfeksiyonunda, toplu kuş kümeslerinde,mandıralar ve süt üretim tesislerinin dezenfeksiyonunda, depo ve seraların dezenfeksiyonunda ve akuakültür ekipmanlarının dezenfeksiyonunda kullanılır.

Merhaba. Virkon s i tedarik ettim. Gayet güzel temizlendi. Şöyle bir sorum olacak. İzlediğim videolarda genelde büyük kafesler vb yerlerde uygulandığında durulama yapmıyorlar. Kuş ve yem hariç her alana uygulayıp öylece bırakıyorlar. Kılavuzunda da öyle yazıyor. Sizce durulamalı mıyız? Bu sefer durulayınca da çeşme suyu kalacak üzerinde.

Merhaba. Virkon s i tedarik ettim. Gayet güzel temizlendi. Şöyle bir sorum olacak. İzlediğim videolarda genelde büyük kafesler vb yerlerde uygulandığında durulama yapmıyorlar. Kuş ve yem hariç her alana uygulayıp öylece bırakıyorlar. Kılavuzunda da öyle yazıyor. Sizce durulamalı mıyız? Bu sefer durulayınca da çeşme suyu kalacak üzerinde.

Klorsuz su ile hazırlayın,kapalı su ile.
Virkon s kullandıktan sonra 10 dakika bekledikten sonra kapalı hazır su veya arıtma suyu ile durulayın.

Bana kalırsa durulanmamalıdır. 2-3 hafta daha etkisi sürer bu sayede. Eğer kötü bir görüntü kir pis yoksa durulamaya ne gerek var..

Bana kalırsa durulanmamalıdır. 2-3 hafta daha etkisi sürer bu sayede. Eğer kötü bir görüntü kir pis yoksa durulamaya ne gerek var..

Kutusunda uyarı var kullanırken gözlük maske takın falan,cilt tahrişine göz hasarın neden olabilir vs.. O yüzden 10 dakika bekledikten sonra durulama yapılması gerekiyor.

Kötü bir görüntü olmuyor. Zaten kutusunda korozyona sebep olmaz yazılmış. Valla kafes ışıl ışıl oldu. Yemlikler suluklar kendine geldi 😃. Banyoda biraz kokusu oldu. Banyo suyuna katılıyor olması normal suluğa katılıyor olması gibi durumlar olunca bana da durulamak hem zahmetli hemde gerekli gelmedi. Normal suluğa katılınca iki gün probiyotik verilmesi tavsiye ediliyor tabi.

Kötü bir görüntü olmuyor. Zaten kutusunda korozyona sebep olmaz yazılmış. Valla kafes ışıl ışıl oldu. Yemlikler suluklar kendine geldi 😃. Banyoda biraz kokusu oldu. Banyo suyuna katılıyor olması normal suluğa katılıyor olması gibi durumlar olunca bana da durulamak hem zahmetli hemde gerekli gelmedi. Normal suluğa katılınca iki gün probiyotik verilmesi tavsiye ediliyor tabi.
Normal suya katmayın bana kalırsa. Banyo suyuna da bir defa katıp daha sonra katmayın. Bu ilacı verseniz de vermeseniz de rutin bir şekilde haftada 2-3 kez probiyotik verin.

İçme suyuna katılmaz.. Asla katmayın..
Virkon S kutusu üzerinde uyarılar var.
Bazı internet sitelerinde suyuna da katılabilir olduğu yazıyor fakat kendi kullanma kağıdında kuşlar için öyle bir bilgi yok yani suyuna katılabilir olduğu.. Zaten cilt,göz tahrişi yapabileceği,zehirlenme uyarısından da bahsediliyor kutuda.

Normal suya katmayın bana kalırsa. Banyo suyuna da bir defa katıp daha sonra katmayın. Bu ilacı verseniz de vermeseniz de rutin bir şekilde haftada 2-3 kez probiyotik verin.
Sizinle mesajlaştıktan sonra probiyotik ve vitamini temin ettim zaten. Suya katmam da öyle bilgiler varsa hani durulanmamasında sakınca olmaz diye yazdım.

İçme suyuna katılmaz.. Asla katmayın..
Virkon S kutusu üzerinde uyarılar var.
Bazı internet sitelerinde suyuna da katılabilir olduğu yazıyor fakat kendi kullanma kağıdında kuşlar için öyle bir bilgi yok yani suyuna katılabilir olduğu.. Zaten cilt,göz tahrişi yapabileceği,zehirlenme uyarısından da bahsediliyor kutuda.
Orjinal kutusunu görmedim. Birçok sitede yazınca videolarda da belirtilince bende burda yazdım. Demekki ciddi manada bilgi kirliliği var bu konuda . Bilgilendirme için teşekkür ederim

Şu bilgiyi de eklemek istiyorum. Buraya attığım virkon s fotoğrafının üzerinde lanxess yazıyor,Türkiyede satılan virkon s kutularında ise refarm yazıyor. İkisi de aynı ürün mü diye soran çıkabilir.
Virkon s Lanxess BS isimli Alman merkezli firmaya ait bir dezenfektan ürünüdür.
Refarm Kimya A.Ş ise Lanxess BS firmasının Türkiye distribütörüdür.

Geri