Karadeniz Pet

Ev üretimi ile ilgili tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var...

hayrettinilgin

Yeni Üye
Katılım
9 Mar 2014
Mesajlar
59
Tepkime puanı
0
Eylül ayında sahiplendiğim dünyalar tatlısı bir kızım var. Yavru diye bilerek almıştım ilk aldığımda 2 aylık olsa bugün ortalama 9-10 aylık olduğunu tahmin ediyorum. Siz değerli büyüklerime bu işin bilir kişileri olarak bir kaç soru sorup tavsiye almak istiyorum, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

1) Kızımın gagası oldukça koyu kahverengi bir renge döndü sanırım bu kızıştığının bir göstergesi, yanına bir erkek alarak çiftleşip sadece bir kereliğine bile olsa yavrusunu almak istiyorum.
Kızım günün 9-10 saatini dışarıda aile bireyleri geçiren bu zamana kadar görülen evcil kuşlarında bir tık ötesinde bir kuş diyebilirim yani zorla kendini sevdirmek isteyen ağzımızın içinden çıkmayacak derecede bir bağ var aramızda. peki aile bireylerine bu kadar bağlıyken çiftleştirme işi nasıl olacak?
Sobalı doğalgaz kullandığımız için kafesi ilk günden beri oturma odasında, oturma odası kücük ve kafesinin yeri hiç değişmedi haliyle diğer odaları bilmiyor oturma odasından dısarı bile cıkmıyor korkuyor.
Alacağım eş ile oturma odasında yavru alabilir miyim? Oturma oldası olması ses vb olması kuluçkayı nasıl etkiler?

2) Daha önce kötü bir tecrübe yaşamış biriyim. Yine bir dişi kuş sahibi iken erkek almıştım çok kısa bir sürede eş olmuşlardı ve kızım 4 yumurta yapmıs kuluckadayken bir sabah onu hasta bir şekilde kendini şişirmiş halde buldum sanırım güçsüz düşmüştü ve erkek onu beslememişti. Tekrar böyle bir şeyle karşılaşmaktan korkuyorum kızıma zarar vermeden onu güçsüz düşürmeden nasıl yavru alabilirim?

3) Evde bu şekilde bir üretim için önerebileceğiniz sorduğum sorular dışında ne tür tavsiyeleriniz olur?

4) Asıl başta sorulması gereken ilk soru, aldığım kuşçu dişi dedi fakat hiç başka kimseye danışmadım, aylardır kızım prensesim diye sevdiğim kuşum gerçekten dişi mi? (fotoğraf 1 aylık önceki halidir şu an gagası tamamen kahverengidir.)

 
Salma yapın esini o secsin daha iyi olur. Ureticiler veya petshoplara sorabilirsiniz. Alıskın kuslar icin ortam farketmiyor bunu siz bilirsiniz. Şöyle bir sorun var es aldiginizda ilgiyi kesmelisiniz.
 
Salmaya atin kendisi secsin es doneminde ilgiyi azaltip yemliklerine 1 cay kasigi nijer tohumu ve onlara normal havucu rendeleyip verin
 
1. madde de yazanların tamamı aslında olumsuz etkiler. Size bu kadar alışık olan evcil bir dişi yanına koyacağınız bir erkek kuşu uzun süre kabul etmeyebilir. Ayrıca kuluçka için sessiz bir ortam faydalı olur. Gürültülü bir ortamda eş tutmaları çiftleşmeleri yumurtlama süreci olumsuz etkilenebilir.
2. Mama yem vitamin vs eksik etmeyip kaliteli beslendiği sürece kuluçka dönemini rahat geçirir. Güç kaybını fazla yaşamaz. Bakımla ilgili bir husus.
3. En güzel üretim sessiz ve kuşların fazla rahatsız edilmediği bir odada daha kolay ve verimli olur.
4. Gagası tamamen kahve rengi olan bir kuş çiftleşmeye hazır kızışmış dişi kuştur.

not: Umarım faydalı olur. Bilgilerimi ve tecrübemi paylaşmak istedim. Bahsettiğim şeyler genel konulardır. Kuştan kuşa nadirende olsa değişiklik gösterebilir.
 
Bana soracak olursanız ben dışınız size bu kadar alışık ise dişinize kendi seçtiği bir erkek alin erkeği alınca eve getirinizde yeni bir üretim kafesinde yuvalık takılı bir şekilde bir 15 gün karantina uygulayın bu esnada dişi kuşunuz la irtibata geçmesin aceleci davranmayın ilk gün ense damlası vilmectin kullanarak varsa da yoksada dış parazit uygulaması yapın 3 gün yarim suluga 3 4 damla elma sirkesi vererek iç parazitleri temizleyin sonra vitamin ve prebiyotik takviyesi yapın 3 gün kaybettiği yararlı bakterileri kazansın eğer diski da sıkıntı görürsen vetakoksin ,tetramezatin, enrocure gibi tedavi süreci uygulayıp 5 gün 3. Gün den itibaren vitamin prebiyotik gene uygulayin bunlar bittik den sonra dışı kuşunuzu erkeğin kafese egemenlik kurduğuna inandıktan sonra koyabilirsiniz belli bir müddet dışarı çıkarmanızı tavsiye etmem kuşları birleştikten sonra yumurta havuç maması yaparak üstüne mavi haşhaş nijer e vitamini Multi vitamin ekleyerek takviye yapın hem bu kuşunuzun kızışmasini sağlar hemde yumurta doluluk oranınızı arttırır ilk yumurta gelene kadar kuşlarınıza haftada 2 kere sulukdan vitamin takviyesi yapın mama olarakda bir gün ara ile kuşlarınızı mama ile takviye edin mama ölçüsü olarak kuş başı 1 tatlı kaşığı olarak uygundur kuşunuz sizinle aynı odada yaşadığı için uyuma olayını düzenleyebilmek için kafesin üstüne komple kapatacak bir karton kutu ayarlayabilirsiniz gerekli uykuyu almayan kuşlar çiftleşme için isteksiz olur

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Benzer konular

Geri
Üst