Karadeniz Pet

Eve yeni gelen kuş

samet.drn

Yeni Üye
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Yarın sürekli alışveriş yaptığımız petshoptan yeni yeme düşmüş kuş alıcam.dikkat etmem gereken şeyler nedir?
Birde sizlere şunları sormak istiyorum
* Eğitim için birkaç gün kafes içinde bekletmelimiyim yoksa ilk günden başlanabilirmi (bunu sormamdaki sebep youtube da bazı kişiler bebek kuşların ilk günden dışarı çıkarılabiliceğini söylemesi )
* İkinci olarak hasta olmaması için nelere dikkat etmem gerekir.ortam ısısı,su,vitamin vs.
*gaga taşı kalamar kemiği mineral blog kuş yemi şimdiden almalımıyım yoksa büyümesimi gerekir

Bu tür konular daha önce açılmış olabilir bu yüzden kusura bakmayın ben bulamadım
:rolleyes:
 
Son düzenleme:
1.cisi alınca evine odaya sizlere alışması için bir kaç gün kafeste tut. Direk salınca kuş sağa sola çarpabilir yara almasını istemezsin dimi.
*hem eline alışması için kafeste onu ürkütmeden parmağına alıştırman için iyi olur. Elinle yem verebilirsin alışması için
2.cisi bunlar sıcak ülke canlıları soğuğa eser yerde durmaya rüzgara asla gelmez hasta olurlar. Sıcak ortamda 25'C nin altı oda sıcaklığı soğuk sayılır bilgin olsun. Yemini kaliteli kapalı bir marka yemi al. açıkça yem alma sağlığı için gerekli. Suyunu her gün düzenli olarak değiştir senin içmediğin suyu kuşuna verme. Su temiz içilebilir olmalı anladın
3.cusu gaga taşı kalamar kemiği mineral blog ve yemi mubişi aldığında temin edebilirsin. Ve mutlaka olmalılar. Gaga taşı kalamar kemiği onun için çok önemli şeyler. Sindirimi için gagası için şart olan şeyler.
 
Eve getirdikten sonra yer değişikliği sebebi ile kuşunuzu bir hafta kafesinden cıkarmayın yeni ortamına ve size alışması için.Kuşunuz kafesteyken ilk bir hafta elinizi kafese sokup korkutmayın.Yanına yavasca gidip sohbet etmeye çalışın.Kafesin içinde Gaga taşı, su ( suyu bir yada iki gün arayla değiştirin.),yemleri, kalamar kemiği ve bana göre olmazsa olmaz mineralli kuş kumunu koyun.Bir hafta geçtikten sonra kuşunuzun size alıştığını hissettikten sonra elinizi kafese sokup yavasca parmağını gögsüne götürüp parmağınıza alıştırmaya çalışın bir süre sonra parmağınıza alışacaktır.Sonraki süreçte kuşu salıp odada dolaşmasına izin verin.Sizede zamanla alısıp omuzunuza ve parmağınızdan başka bir yere konmayacaktır :D Ancak bence bir tane değilde çift olarak beslerseniz daha güzel olur canı sıkılmaz.iyi forumlar.
 
Geri
Üst