Forpus Papağanı yemek yeme problemi

Dilara Bravo

Yeni Üye
Yemek yerken kafasını sağa sola dalgalanır şekilde hareket ettiriyor hep olmuyor ama arada yapıyor bu bir hastalık mı? Bilen var mı

Sanırım yutkunmaya çalışıyor. Dışkı resmi de paylaşın ve boğazını ve damağını kontrol edin. Beyaz veya krem renk lezyon görecekmisiniz bakalım.

Forpuslarda bu kur hareketi diye biliyorum. Ama yine de dışkı ve kuşu gözlemleyin. Kusarsa söyleyin.

Beslenme programını detaylıca yazar mısınız..
Takviye veriyorsanız onları da markaları,dozajı ve ne sıklıkla verdiğinizi yazın. Probiyotik, vitamin vs.

Acilen veterinerden Tetramezhatine veya sulphamezathine alıp başlamanız gerek. Enfeksiyon ilerlemiş.

Hangi şehirde yaşadığınızı söylerseniz size öneride bulunabiliriz belki. Her şehirde kanatlı veterineri yok diye biliyoruz çünkü.

Çanakkale/Biga ‘da yaşıyorum
İnternette baktım da çanakkale için kuş kliniği bulamadım. Fakat egzotik veterineri varmış. Öyle yazıyor ama tecrübe etmedim bilmiyorum. Ya siz araştırın çanakkale egzotik veterineri diye. Kuşlara bakanları arayıp kliniklerindr tahlil test yapıp yapmadıklarını sorun,kuşunuzun dışkı ve boğazından örnek aldırıp incelettirin. Ona göre biz de ilaç önerisinde bulunabiliriz.
Eğer imkanım var derseniz İstanbul ve Bursa için öneride bulunabilirim.

Muhabbet kuşumuz vardı onun için aramıştım ama Biga’da yaşadığım için birkaç gün takip etmesi gerektiği için git gel olmayacağı için bakamam demişti bilen birisi varsa ne kadar kaç gün nasıl kullanılması gerektiğini öyle yapsak sorun olur mu

Eğer kabul ederseniz buradan tahmine dayalı ilaç kullanırsınız. Yanılma payı var tabiiki. Bütçeniz yoksa,kanatlı veterine ulaşma imkanınız yoksa,burdan ilerleyebiliriz.
Çanakkale için bilen bir yer var mı diye soruyorsanız bilmiyorum.

Buradan ilerlesek daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü özel aracım yok o yavru ziyan olur yollarda 1.30 saat arabalar klimalı korkuyorum açıkçası öyle daha tehlikeli geliyor.

Herhangi bir veterinerden dediğim ilaçlardan birini bulmaya çalışın. Önceliğiniz Tetramezhatine olsun. Bulamazsanız sulphamezhatine.

Geri