Karadeniz Pet

Gaga gıcırdatma

Murat_1

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2017
Mesajlar
92
Tepkime puanı
19
20 gündür besliyorum geldiğinden beridir gaga gıcırdatıyodu.Şimdi hem mırıldanıyor kendi kendine hemde gagasını gıcırdatıyor.Sebebi nedir gıcırtının teşekkürler
 
Ben gaga gicirdatmanim bir keyif belirtisi olmadigini aksine sinir ve sitres belirtisi oldugunu dusunuyorum.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Kuşlar gaga gıcırdatır bu bir hastalığın belirtisi değildir. Birçok sebebi olabilir, keyiften olabilir. Sıkıldığı için olabilir. Ama sinirden dolayı gıcırdatacağını sanmıyorum. Sinirlendiklerinde çoğunlukla bağırıp tepe tüylerini kabartıyorlar.
 
Benim kusum gaga gicirdatan bir kus degil ama ugrasli bir antibiyotik verimi isleminden sonraki saatlerde gaga gicirdatmaya falan basladi. Bu mutluluk belirtisi olamaz bence. Bir de evde son ses rahatsiz edici bir müzik acinca da gaga gicirdatmaya basliyor. Sevdigi yiyecegi verince falan gaga gicirdattiklarini hic görmedim ben. Hep sitresli bir seyden sonra gaga gicirdattilar. Siz nasil mutlu oldugu icin gaga gicirdattigina kanaat getirdiniz? Kisisel gözlem ve yazili bir saglam kaynaginiz var mi?

Bu konu icin ben ayrica insan tibbini da dikkate almanin ilginc olabilecegini düsünüyorum. Cünkü insanlar sinir durumunda dislerini sikarlar ve stresli dönemlerinde bir cok insan kendilerini dislerini asiri derecede sikarken bulurlar. Sitres kaynakli olan ve uyku esnasinda dis gicirdatma gibi bir hastalik dahi insanlarda var.

Keyifli olan bir kisin gagasini sikarak gicirdatmasi bana hic mantikli gelmiyor.
 
Yem yedikten sonra ve sıkıldıkları zaman gıcırdatabiliyorlar.(Kişisel gözlemim) sıkılmalarıda bi nevi strestir zaten.
 
Benimde kuşlarım bugunlerde gagalarını gıcırdatıyorlar yanlarına getirdiğim yeni bir çift kuş yüzünden olduğunu düşünüyorum.Kafeslerin arasına birbirlerini görmesinler diye gazete ile kapadım bakalım devam edeceklermi.Sebebini bende tam anlamayadım.
 
Geri
Üst