Karadeniz Pet

Göz Kızarıklığı ve Kuyrukta Oynama

Şımarık-beyaz

Yeni Üye
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
97
Tepkime puanı
15
Merhaba, muhabbet kuşum mavinin 1 gunde gözü kızardı ve sulanmaya başladı. kuyruk oynamasından anlaşıldığı üzere Nefes alırken sıkıntı yaşıyor. Arada hapşurma ve hırıltılı solunum yaşıyor. Dışkısı 1 gunde böyle oldu. Evde olan aminosol vitamin ilacını verdim. Gözüne göz temizleme damlası damlattım.Bu arada oda sıcaklığı 24 üstünde şuan petek yanında. Ne yapmalıyım öneriniz nedir?
 

Ekli dosyalar

  • SAVE_20220103_162429.jpg
    SAVE_20220103_162429.jpg
    157.9 KB · Görüntüleme: 8
Öncelikle peteğin direkt yanındaysa başka yere taşıyın kafesi, cidden üşüyorsa yorgan benzeri bir şeyle örtün. Mantar veya maya gibi duruyor ancak tam olarak hangi mantar türü olduğunu tespit etmek için veteriner kontrolü şart. Triflucan kullanabilirsiniz, gözü için de varsa papatya çayına batırılmış pamukla yoksa terramycinle silebilirsiniz. Yemini de açıktan aldıysanız atıp yeni yem alın, kafesi de elma sirkesiyle dezenfekte edin.
 
Kuşu veterinere götüremedim ama videosunu izleterek durumu izah ettim. Vitamine devam dedi. Gözü için antiseptik sprey verdi. 5 gun devam edecek bir antibiyotik tedavimiz başladı.
Petek yanında durması sakıncalımı bılemedım. Vucut sıcaklığını bu dönemde sağlıyamayacağı için petek yanı iyi diye düşünüyorum. Gece kafes örtülü. Paket yem kullanıyorum.
 
Direkt petek yanında, ısı dalgasını hissedecek şekilde koymazsanız daha iyi olur. Muhtemelen veterineriniz de mantar veya benzeri bir mayadan şüphelendi, yine de cbc veya yerini dolduracak bir test iyi olurdu. Veterinerinize probiyotik için de danışın bence genelde ikisi bir verilir
 
cbc veya test önerisinde bulunmuşsunuz tam olarak ne olduğu bilmiyorum. antibiyotik yanında aminosol (aminoasit) kullanıyorum.yine de veterinere danışayım. teşekkür ederim ilginize.
 
Geri
Üst