Hasta gibi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dost

Yeni Üye
Hocam merhaba. Benim kuş ocak ayında hastalanmıştı. Mikostatin tedavisi görmüştü.
40 dakika kadar önce bikaç kez üst üste normalde olduğundan daha çok sesli hapşırdı, yanına gittiğimde de boynunu uzatıp, gagasını açarak, sanki kusarmış gibi kafasını yukarı aşağı yaptı ama kustu mu bilmiyorum. 10 gün kadar önce dışkısında yem görmüştüm, bir de 2-3 gün önce. Ama enerjisi tamamen normaldi. Hatta düne kadar enerji olarak normaldi ama bugün belirgin bir halsizlik, yavaşlık var ve ayakları soğuktu. Şimdi bi bezin içinde uyuyor.
Ocak ayında hastalandığında 37,5 grama kadar düşmüştü. İyileştikten sonra 44,5 gramı gördük. Fakat şöyle bi sorun var ki, hastalığından beri sulu dışkı yapıyor. Arada bi normal dışkıladığı günler de oluyor ama illa sulu dışkı yaptı. Ama o süreçte de enerji bakımından normal bir kuştu; arada bağırıp çağırıyor, kendi kendineyken sevimli sesler çıkarıp dalıyla oynuyor ve günde 1 dolu tatlı kaşığj kadar da yem yiyordu. Dışkılarsa foto koyarım. Dün gündüz yem yemişti ama akşam yeme hiç dokunmamış. Yani ne vereyim karnını doyurmak için? Bazen yem yemediği zaman yumurta haşlayıp veriyordum, böylece iştahı açılıyordu.
Ayrıca şu birkaç aylık süreçte farklı farklı sıkıntıları da oldu.
Yardımcı olursanız çok sevinirim

Şimdi aklıma geldi, dün sabah öğleden sonra sanki hafif bi durgunluk vardı gibi. Ayrıca şu kusma hareketine benzer hareketi yaptıktan sonra elime aldığımda kafası biraz ıslak gibiydi. Sanki kafasını suya sokmuş da üstünden biraz vakit geçmiş gibi. Bunu yazarken o kusma hareketini tekrar yaptı

Hayvancağız mahvoldu. Video ve fotoğraf yüklüyorum

Bir önemi var mıdır bilmiyorum ama gövdesinin en arka ve ucunu, kuyruğunun başlangıç kısmını yukarı aşağı yapıyor

Foto
Az önce tekrar kustu. Fotoğrafta pek görünmüyor ama yeşil tonlu bir ıslaklık var yemin altında

Şimdiye kadar çok şey yazdım ama
Az önce kuşla konuşurken şirin şirin ses çıkardı, sonra çiftleşme hareketi yaptı. Dişi kuş, tek ve 5,5 yaşında. Hastayken böyle olması normal mi?
Şimdi bir bezin içinde, üstümde duruyor. Bezi kaldırıp Hayvana bakıyorum, gık gık diye ses çıkarmaya başlıyor (kuyruğunu kaldırıp göz bebeğini Küçülttüğünde çıkardığı ses)
Şu an bezin altından da normalde uyurken çıkardığı sevimli sesleri çıkarıyor

Lütfen yardımcı olur musunuz
Hastaysa da erkenden tedaviye başlarsak inşallah hızlı toparlar diye umuyorum. Biraz yumurta beyazı yedi, az bi enerji geldi

Veterinerden enroflaksasin amoksisilin veya doksisilin etken maddeli bir antibiyotik alarak tedavi başlamalısınız. Kuşun hasta olduğu kesin. Hastayken de kuluçka sürecine girebilirler.

Hocam propolis doğal antibiyotik gibidir ya, hem de antibiyotik gibi zarar da vermez aksine onarır hani. Kuşlara da propolis verilebilir diye okudum. Elimde su bazlı sıvı propolis var ama bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer ölçü verebilirseniz ve propolis kullanırsak çok iyi olur gibime geliyor
5 damlada (0.2 ml) 66 mg propolis varmış elimdeki sıvı propolisin içeriğinde @Selçuk YÜKSEL

Eğer rahat damlatabiliyorsanız sabah akşam ağzına bir damla damlatun yuttuğundan emin olmalısınız. Ayrıca büyük ihtimalle sizin kuşta tek başına yeterli olmayacaktır. Tedaviye ek olarak kullanabilirsiniz. Tek başına kullanma konusunda sorumluluk sizde. Küçük bir ihtimal işe yarayabilir ama çözmeme ihtimali daha yüksek.

Dışkıları
Hocam öğlen mikostatin verdim ya. Size yazdıklarımı bir de ek bikaç şeyi chatgpt'ye yazdım, o da mantar olduğunu hatta hemen mikostatin vermemi söyledi. 100 ml suya 7 damla sıvı propolis damlattım, aralıklı olarak da yumurta beyazından yedi. Tabii azar azar yedi. Az önce de kendi isteğiyle yeminden yedi biraz. Canlılığı, enerjisi falan büyük ölçüde yerinde ama ayakları soğuk @Selçuk YÜKSEL

Mikıstatin başladıysanız devam edin. Yarım suluğa 6 damla şeklinde verin.

Her gün dışkı resmini paylaşın ona göre belirleyelim süreyi. Ama en az 5 gün kullanmalısınız.

Triflucan alın o daha kapsamlı.

yaklaşık son 6 saat içinde yaptığı dışkılar
son yaptığı
enerjisi, canlılığı, hızı vs normale çok yakın. onun dışında yumurta beyazını çok iştahla yiyor. ben yönlendirmediğim halde yeminden de yemiş.
ek olarak propolisli su, bir de yumurta beyazına probiyotik karıştırıp ezip öyle verdim
Dışkılar mantar dışkısına çok benziyor. Mikostatin kapapı uzun süre önce açılmışsa risk almayıp triflukan alarak başlayın. Yeni ürünse devam edin.

Geri