Hastalık mı?

Fırat Öztürk

Yeni Üye

Dün Akşam saat 8 de evimden kuşlarımla beraber 7 km ötedeki babamın evine bir kaç günlüğüne kalmaya geldim. 5-6 saat sonra kuşlarıma baktığımda 2 tanesi kaşınıyordu. Pire dezenfekte ilacını kafeslerine ve kendilerine daha 2 gün evvel sıktım. Kuşlarım kaşınırken kabarıyordu.
Bugün daha dikkatli izliyorum kuşlarımı. Beyaz olan kuşum kabarık duruyor uyukluyor. Dışkılarında bir farklılık göremiyorum. 4 gün evvel başka bir kuşumun ishal olup ölmesi sebebiyle aviastım oral çözelti veriyorum kuşlarıma. Ayrıca Yeminide sade Aspur olarak vermeye başladım 4 gündür.

Sizce kuşum hastamıdır? hastalığı nedir? Daha yavrular ama tahminim 2-2.5 ay olsa gerek.

Moderatör tarafında düzenlendi:
sürekli kabarık duruyorsa bunun parazitle alakası olacagını sanmıyorum belki iç parazit olabilir , fakat ishallik bir durum söz konusu değil diyorsunuz , dışkılarını tekrar kontrol edin bence böyle bir durumda sulphamezathine kullanın , hava çarpmışta olabilir eğer böyle bir durum varsa antibiyotik kullanın bytril önerirriim :)

Antibakteriyel Aviastım var elimde.bytril yok, nereden edinebilirfim? Dışkılarını kontrol ettim farklılık yok Sürekli uyukluyr ve kaşınıyorlar şu anda da...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri