Karadeniz Pet

Hatay/İskenderun Petshop Tavsiyesi

Eyüpcan YATMAZ

Paylaşımcı Üye
Katılım
2 Tem 2016
Mesajlar
873
Tepkime puanı
277
Sa ben Hatay İskenderunda yaşamaktayım. Burda birçok petshop var amanos petshop,canlı petshop,orhan akvaryum vs vs buralı olan veya oturan bilir az çok. Burdaki petshoplar yerli muhabbet kuşları 35-40 tlden başlatarak satıyorlar gitgide ırkdan ırka fiyatlat değişiyor işte. Arkadaşım kuş alacaktı bende internetten burdaki üreticilerin telefon numaralarını alıyordum. Telefon numaralarını alırken bi forumda 2012 yılında paylaşılmış bir konuda tezcan petshop adındaki petshopdan memnun kaldığını dile getirmişti bende telefon numarasını aldım.Numaralarını bulduğum üreticileri tek tek aradım (3 numara bulabildim) 2 numara kapatılmıştı 1 numaraya ulaşabildim o adamda üretimi bırakmıştı. Son olarak tezcan petshop u aradım bize yerini tarif etti. Bizde arkadaşla zar zor bulduk en sonda petshopu. Gittiğimizde kuşlar sağlıklı duruyorlardı tüy kabartan sessiz kabarık kuş dikkatimi çekmedi. Arkadaşın kuşuna eş alacaktık kuş yavru oşduğundan arkadaş cinsiyetten emin değildi ben erkek dedim ancak arkadaşın akrabasının da kuşları varmış oda dişi demiş yani anlayacağınoz muammaydı petshopa kuşuda getirmiştik tezcan abi kuşa erkek dedi. Yanınada şimdiden kuş alırsak ilerde daha iyi anlaşırlar diye kuş almayı düşünüyorduk ancak kuşun yaşına yakın dişi kuş yoktu. Akşama gelecek dedi ama bizim işimiz olduğundan o gün alamadık hafta içi tekrar gidip bakacağız. Fiyatlar ise gayet uygun.
-Yerli muhabbet kuşu 20 tl (diğer petshoplarda 35 tlden başlıyor ve fiyatlar değişkenlik gösteriyor)
-kanarya 60 tl(diğer yerlerde ne kadar bilmiyorum)
-hint bülbülü 15 tl (diğer yerlerde 20/25 tl)
-salma kafes 35 tl (40/45 tl diğer yerlerde)
ben işime yarayanları sordum ama diğerlerininde böyle ucuz olacağını düşünüyorum. Artık ordan alışveriş yapacağım gibi duruyor.
Screenshot_2017-01-27-19-30-03.png


Fotoğrafta adres ve numarası var size önerim diğer yerlerde pahalı almaktansa burda hem ucuz hemde sağlıklı canlılar var. Mahalle adı cadde adı bilmeyenler ise petshop ; iskenderun eski devlet hastanesi varya o bölge dumlupınar mahallesi diye geçiyor petshop ise dumlupınar camisinin yanındaki ara sokakta köşede petsopun tabelası falan yok o yüzden bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Uğramanızı öneririm.

( Yazım hatalarından dolayı özür dilerim ayrıca dışarı çıkacağım için hızlı ve karışık yazdım biraz biraz anlatımda hata olabilir kusura bakmayın.Ayrıca bazı çok bilmişler gidip reklam yapıyorsun,kârın var vs düşünecek olanlara şimdiden diyeyim ben gittiğim memnun kaldığım bir yeri sizlere tavsiye ettim sizlerinde yararlanmanızı istedim).
 
Ben iskenderunda ogrenciyim 2 yildir petshoplardan alisveris yapiyorum orhan petshop sadece kus satmaya calisiyor nasil oldugu onemli degil hasta olsun vahsi olsun canlı petshop adam kaziklamaya calisiyor ama biraz arayi kurarsaniz iyi muhamele gorebilirsiniz ve akvaryum malzemeleri olarak ordan iyisini gormedim ve harika karidesleri kerevitleri var akvaryum bitkileri cok guzel cok hos diri ve canlilar ben kalitesine bayiliyorum dediginiz petshopuda en yakin zamanda gidip gorecegim belkide gormusumdur ama haberim yok bi aramam lazim mahalle isimlerine yabanciyim :D
 
Lise ?
Üniversite ?
Bende denizcilerdeyim dediğim petshop eski hastanenin orası yani orhan akvaryumun orası dumlupınar mahallesi diye geçiyor. Orhan akvaryumun oraya gidip herhangi bir esnafa dumlupınar camiisini sorarsanız size gösterirler. Petshopda caminin olduğu caddede arada köşede. Canlı petshopu ise arada bulamadığım malzeme olduğunda gidiyorum malzeme çeşidi ve balık tür sayısı fazla. Ama asla ve asla internetten sipariş vereceklere tavsiye etmem çünkü çok sıkıntılar çıkıyor. Onun yerine akvaryem veya evcilal öneririm internetten sipariş verecekler için. Bende buranın yerlisi değilim bende pek mahalleleri bilmem babamın mesleğinden dolayı buraya geldim 3 yıldır burdayım bende
Siz nerden ve hangi marka yem alıyorsunuz acaba ?
Ben şuanda dönmez durağın arkasında amanos petshop var sadece malzeme satıyor ordan kapalı paket jungle yem alıyorum 1 kg'mı 5 tl içinde ağırlıklı olarak sarı darı akdarı var. Akvaryum bendede vardıda seneye üniversite sınavı var uğraşmamak için bende sattım şuanda sadece 25cm küp akvaryum var onuda satmaya çalışıyorum
 
Universite de havacılık yönetimi okuyorum . bendede 2 akvaryum var netten sparis vermiyorum gidip iyisini kendim alirim acikcasi yem olarak farketmiyor ben genellikle yemleri kendim hazirliyorum icine ekliyorum dariyi fln .bulurum ben dediginiz yeri yakin bir zamanda ugrayacagim oraya . papagan cesitliligi varmi dediginiz yerde ?
 
Acelemiz olduğu için pek bakamadım ama sultan papağanı vardı. Belki isterseniz getirtebilir.Yemleri kendim hazırlıyorum diyorsunuz ya o tohumları nerden alıyorsunuz acaba hangi petshopta var ayrı ayrı sarı darı aspur akdarı kızıl darı vb ?
 

Benzer konular

Geri
Üst