Hint bülbülü yavrumun hali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deksar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deksar

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar merhaba. 6 adet hint bülbülü yavrumdan biri eve geldiğimde kafesin alt kısmındaydı, ele aldım baygın haldeydi. Başka bir kafese koydum, çok kötü duruma geldi.

Sizce bu yavru neden bu hale gelmiş olabilir? Diğerleri gayet hareketli, sağlıklı, fakat bu yavru da düne kadar öyleydi.

Yavruyu net gösteren 2 video hazırladım ama şu an can çekişiyor ölüyor galiba :( En azından nedenini öğrenebilsem, diğer yavruları şimdiden korurdum..

Su içirin. Kanama var mı bakın.
Son dışkıları nasıl? Kusması var mıydı?

Yavru şu an öldü hocam 😞 o halde görünce su içirmeye çalışmıştım ilgilenmişti içmişti.

Rica etsem 1 numaralı videoya bakar mısınız acaba dışkı mı kalmış içinde yoksa bana mı öyle geldi?

Vitaminleri, takviye besinleri, haftada 2-3 gün mama, hatta Entrobac probiyotik tavsiyeleriniz üzerine haftada bir sularına katıyordum. Diğerleri çok sağlıklı görünüyorken bu nasıl bu halde oldu anlayamadım..

Kanama ve kusma yoktu.

Kafes tabanına beyaz renkli bir şey sermeniz dışkı takibi için önemlidir. Hastalıkların kimisi dışkıya yansır. Kuş belki hastaydı ama siz farketmemiş olabilir misiniz?

Yavru şu an öldü hocam 😞 o halde görünce su içirmeye çalışmıştım ilgilenmişti içmişti.

Rica etsem 1 numaralı videoya bakar mısınız acaba dışkı mı kalmış içinde yoksa bana mı öyle geldi?

Vitaminleri, takviye besinleri, haftada 2-3 gün mama, hatta Entrobac probiyotik tavsiyeleriniz üzerine haftada bir sularına katıyordum. Diğerleri çok sağlıklı görünüyorken bu nasıl bu halde oldu anlayamadım..

Kanama ve kusma yoktu.
Üzüldüm,zaten can çekişiyordu. Videoya baktım ishal olmuş. Bakteriyel ya da mantarı hastalığında ishal olur,parazitde de ishal olur.
Dışkısını görseydik bir şey diyebilirdik belki ama tedavi için geçti. İlerlemiş bir hastalık olma durumu var. Diğer kuşların dışkılarını da paylaşın,kusan olursa söyleyin. Bu arada ölen kuşun ağzında ya da poposunda kötü koku var mı?

Haklısınız, kafes tabanı daha belirgin olmalıydı bu gibi durumlar için. Hocam az önce diğer kardeşlerinin dışkısı oldu resim çektim.

Şuradan görebilirsiniz: https://ibb.co/k60FrbX7

Kötü koku yok hocam bahsettiğiniz yerlere baktım.

Haklısınız, kafes tabanı daha belirgin olmalıydı bu gibi durumlar için. Hocam az önce diğer kardeşlerinin dışkısı oldu resim çektim.

Şuradan görebilirsiniz: https://ibb.co/k60FrbX7

Kötü koku yok hocam bahsettiğiniz yerlere baktım.
Uzaktan çekmişsiniz yakından ve rengini görebileceğimiz şekilde net görüntüler paylaşmanız lazım. Diğer kuşları takipte kalın. Eğer ölen kuş bulaşıcı hastalıktan ölmüşse diğerlerine de geçebilir.

Bu arada odaları 34 derece yaklaşık hocam. Yani güneş hiç vurmuyor ama oda çok sıcak, evin geneli öyle.

Bu sıcaktan dolayı ölmüş olabilir mi?

Bu arada odaları 34 derece yaklaşık hocam. Yani güneş hiç vurmuyor ama oda çok sıcak, evin geneli öyle.

Bu sıcaktan dolayı ölmüş olabilir mi?
34 derecede ölmemeli normal şartlarda. Probiyotik desteği veriyordunuz yanlış hatırlamıyorsam.
Yavru kuşlar iç parazite duyarlıdır iç parazitten, mantardan veya bakteriyel bir hastalıktan ölmüş olabilir. Diğer yavrulara önlem amaçlı iç parazit uygulaması yapın mutlaka. Ayrıca triflucan da başlayabilirsiniz her ihtimale karşı. Elinizde bactrim gibi bir antibiyotik de bulunsun gerkirse başlanır.

Yeniden dışkıladılar hocam yakından çekimler şuradadır;

Normal görünmeyen dışkı mevcut. Formu bozuk,beyaz kısım sıvı. Parazit olabilir. İç parazit uygulaması yapın. Kusma olursa ve düzelme olmazsa buraya yazın tekrar,triflucan ve bactrim kullanmak gerekebilir

@BeautiBird hocam dediğinizi yapacağım yarın erkenden. Siz ve @Selçuk YÜKSEL hocam exzolt veya nilwerm önermiştiniz sanırım iç parazit için, yanılmıyorsam. Temin etmek için veteriner kuzenimi aradım, kendisinde mevcut fakat hindi ve tavuklarda kullandığını öyledi. Finch, kanarya gibi kuşlara dozajını bilmiyorum dedi.

Acaba 100 ml suya ne miktarda konulmalı bunlar?

Ayrıca ikinci sorum; Röhnfried Entrobac katıyorum bir pirinç tanesi kadar 100 ml suya. Bu ürünü buzdolabında (buzlukta değil) saklıyorum, dereceyi ölçtüm, 6-7 derece civarı. Bu soğuklukta bir ortamın probiyotik için bir zararı olur mu acaba? Oda ısısı 34-35 derece, oda daha kötü olur diye düşünerek buzdolabında sakladım.

Desteğiniz ve değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Hangisini aldınız ona göre doz söyleyelim. Exzolt daha iyi olur tabi. toz probiyotik için şart değil ama 6-7 derece iyidir. O şekilde devam edin.

Hocam exolt aldım. 100 ml suya kaç damla konulmalı? Ayrıca 1 aylık yavru besleyen bir çiftim var kanarya, ağızdan besledikleri için bi sorun olur mu yavruya?

Ayrıca hemen sorayım, belirteceğiniz dozaj, hint bülbülleri için de geçerli midir? Bir başka kafeste de 2 aylık yavru hint bülbülleri var, onlara da uygulanmalı mı?

Tekrardan teşekkürler.

10 damla yeterli olur. Hint bülbülü için de geçerli zaten onlar az su içer muhabbete oranla.
Yavrulu kuşlara 5 damla katın yarı doz uygulayın.
Yavrulu kuşlar dışında geceden suları alın sabah 9 gibi hazırlayıp verin akşama kadar içsinler.

10 damla yeterli olur. Hint bülbülü için de geçerli zaten onlar az su içer muhabbete oranla.
Yavrulu kuşlara 5 damla katın yarı doz uygulayın.
Yavrulu kuşlar dışında geceden suları alın sabah 9 gibi hazırlayıp verin akşama kadar içsinler.
Hocam 1 litrelik şişedeki taze suya 1 ml miktarda koyup bunu kafeslerdeki suluklara bölüştürsem, bu şekilde de uygun mudur?

Sulukları ve yemlikleri az önce çıkardım. Yavrulu kuşum yok (maalesef artık), ama yumurtada oturan kanaryalar var. Bu uygulama onlar için de doğru olur mu?

Teşekkürler vaktiniz ve desteğiniz için.

Geri