Hint Bülbülümün sorunu nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ouzqan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ouzqan

Yeni Üye
herkese merhabalar 3 yaşındaki erkek hint bülbülüm son 1 gündür oldukça sessiz sakinleşti. normalde bi şşt sesine bile sürekli bağıran çağıran kuş şu an yuvadan çıkmak bile istemiyor. Youtube dan çeşitli kuş videoları açınca ona bile tam anlamıyla tepki vermiyor. Hatta son 1 saat 1-2 kere kustuğuna da şahit oldum. Sizce sorunu nedir nasıl çözebilirim?

Yem olarak versele laga kullanıyorum. ekstra olarak kum, yumurta maması gibi şeylerde vermiyorum. suyunu gervit ile müdahale ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,
Kursak mantarı olabilir,son yaptığı dışkıların fotosunu paylaşınız flaşsız çekim olsun.

Sabah erkenden eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin alın,birisini alacaksınız ama öncelik triflucan olacak.
Daha sonra ağzına sabah 1 damla akşam 1 damla damlatın içtiğinden emin olun yuttuğundan. Verir vermez kusarsa ilaçtan yeniden verin.
İlacı eve gelir gelmez kuşa içirin.
Ağzında dışkısında kötü koku var mı,ağız içinde damağında lezyon var mı kontrol edin.
Elinizde antibiyotik varsa buraya hangisi olduğunu yazın.

İlacı 14 gün aralıksız kullanın.

Ayrıca kuş yemek yemiyorsa besleme yapılmalı. Petşoptan besleme maması alın versele laga olabilir,bulamazsanız başka yavru kuş maması alabilirsiniz

Merhaba,
Kursak mantarı olabilir,son yaptığı dışkıların fotosunu paylaşınız flaşsız çekim olsun.

Sabah erkenden eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin alın,birisini alacaksınız ama öncelik triflucan olacak.
Daha sonra ağzına sabah 1 damla akşam 1 damla damlatın içtiğinden emin olun yuttuğundan. Verir vermez kusarsa ilaçtan yeniden verin.
Ağzında dışkısında kötü koku var mı,ağız içinde damağında lezyon var mı kontrol edin.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim şuruplardaan almaya gideceğim yem kırmayı deniyor ama kıramıyor, herhangi bir koku veya ağzının çevresi ve içinde bir sorun gözükmüyor. hatta ağzını açmaya çalıştığımda hala gücünüde gösteriyor.

İlaçları alın bir an önce 1 saat bile çok önemli son aşamaya gelmiş hastalığı

Merhaba,

triflucan bulamadım bende flucan hap şeklinde olanı bulup toz halinde su ile karıştırıp sabah akşam 2 damla olacak şekilde veriyorum yem kıramama devam ediyor elle besleme maması olarak versele laga a21 veriyorum vermeden önce de flucan verip öyle mamayı veriyorum. hareketsel olarak kesinlikle topladı ama yem kıramama devam ediyor.

Tozu nasıl günde 2 damla veriyorsunuz anlamadım.

Hocam ne kadar suya ne kadar toz katarak 2 damlasını veriyorsunuz ?

Öyle yapacağınıza iyice toz hale gelmiş hapın yaklaşık 10 eşit parçaya bölün. Bir parçasını 15 damla suyla karıştırıp o sudan sabah akşam 1 damla verin. Böylelikle taze vermiş olursunuz antibiyotiği. Hem ilaç da israf olmamış olur. Çünkü siz tam hapı 1 gün kullanılamaz halr getiriyorsunuz. Halbuki 1 hapla tüm tedaviyi bitirebilirsiniz.

Geri