Karadeniz Pet

Ilk yavrumuz cikti sukurler olsun...

Hulyaa

Paylaşımcı Üye
Katılım
7 Haz 2018
Mesajlar
747
Tepkime puanı
166
Merhaba arkadaslar az once yuvaliktan ciliz bir ses geldigini duydum basta bakmadim tereddut ettim cunki hesabima gore yarin yada sonra ki gun cikmasini bekliyordum. Ama merak her zamanki gibi galip geldi flashla yuvaligin girinden baktim veeeee minnak bir et parcasi var :D Allah'ım bakabilecek herkese bu duyguyu nasip etsin... hemen mama hazirlamaya basladim cok zorlu 1 ay bizi bekliyor.. :)
 
Allah yardımcın olsun darısı başıma

HTC Desire 820G PLUS dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Aminnnn.. ama sunu ogrendim 1 ayda. Ciftimin yasadigini kontrol etmek ve temel ihtiyaclari disinda hic bakmamak kendi hallerinde halletmelerini beklemek daha iyiymis. Bugun cok niyetlendim yumurtalara bakicaktim dolu mu bos mu diye ama Allah iste yuvaliga yaklastim ama icim el vermedi bakmaya. Baksam belki disi yumurtalara zarar vericekti strese giricekti. Herseyi zamana birakmak hayirlisini beklemek iyiymis. :)
 
Sagolun. Dediniz de iste merakkk :D kusumuda zayiflamis gorunce bossa daha fazla bosuna yatmasin istemistim. Az once verdim mamalarini baktim isikla. kursagini simdiden doldurmuslar MASALLAH yaa acayip mutluyum. Buyudugunu de goruruz insallahhhh
 
Hangi yolu :D
 
Ben kuslarimi baskalarindan sahiplendim. Oyle es secsin ciflessin dusuncem hic olmadi. Ayri kafeslerde uzun sure durduktan sonra baktim ilk goz agrim bulutum disiye uzaktan kur yapiyo ayni hareketleri yapar oldular sonradan yan yana koydum bi sure yanyana gelmenin sokunu yasadilar haliyle aradan 1 ay gecince opusmeler kur yapmalar basladi. yuvalik taktim. 1 hafta sonrada yuvaliga girip cikmaya basladilar. Daha sonra icine kum koydum. (Bu surede bir cok form actim konularima cevap verenlere de ayriyetten tesekkur ederim.) Evin en sessiz sakin yerine aldim yem su kafes temizligini yaptim. 3 gunde 1 havuclu mama verdim. Oype nijer tohumu falan kullanmadim. Disiminde burnu hic kahverengi olmadi. Yani kizginliga girmeden normal sartlarda ciflestiler. Yumurta gelmesine bir kac gun kala kuscudan nekton e almistim onu da 3 kez falan sularina koydum pek guvenemedigim icin. Doluluk oranini arttiriyor falan demisti. Dedigim gibi guvenemedigimden pek kullanmadim. Ben 4. Yumurtadan sonra tam anlamiyla ciflestiklerini gordum hatta bu yuzden konuda acmistim ve ilk yumurtalarin bos cikicagini dusunuyordum varsa sonrakiler belki doludur diyordum. Hatta kusum 5. Yumurtayi yapip yatmaya basladi. Yani bu surecte yavru alabilecegim konusunda umudum yoktu. Yine gun asiri sularina b vitamini ekliyorum. Bu surede erkek kusum tuye girdi daha yeni cikti sayilir. Daldariyi eksik etmemeye calistim. Kisacasi yavru almam onlari yasadiklari kotu kosullardan kurtarmamin bi odulu olarak goruyorum. Benim gibi kuslarimda tez canli cikti hic uzmediler beni hersey cabucak oldu diyebilirim :) bu arada her soruma bizzat yanit veren elinden geldigince yardimci olan mustafa beye de tesekkur ederim. :)
 
Sunu da soyliyeyim. Yumurtalara bakmak icin simdiye kadar 2 kez kapagi actim ilk yumurtalarini ellememe ragmen saniyelik baktigim icin kirdilar. Sonrakini de gece uyku sersemiyken karanlikta girip az isik yakarak bakmistim.(yine saniyelik baktim korkuma.) Yumurtanin kac tane oldugunu anlamak icin. Hatta 5 yumurtasi var saniyordum 5.yi yaptiktan sonra yatmaya basladigi icin. sonrakileri gorememistim toplam 7 yumurta yapmislar. (Kirilan ilkiyle 8 oluyor ). Hep kafesin disindan isik yardimiyla disi kusum yasiyor mu diye baktigimda gordum toplam yumurtalarini. Onun disinda bu gune kadar hic kapak acmadim yumurtalari ellemedim. Doluysa dolu bossa bostur dedim. Bugunde iyiki acmamisim kapagi bakmamisim :)
 
Zaten yumurtalara bakmak bana sacma geliyor oluruna birakmak en iyisi
 
Aksama el acmasi manti yapmaya karar verdim. Her gun kuslar hakkinda konusup basinin etini yedigim. bikmadan pes pese gunlerce petshopa goturen esime de tesekkur etmek icin :D baska sorunuz varsa yarin cevaplarim yada yine soylemek istedigim birsey. gorusmek uzere arkadaslar.... :)
 
Bi laf vardir insanin basina ne gelirse meraktan diye :D iste merakimiza yenilmemek lazim.
 
Ahh imkanim olsaaa valla gonderirdim :)
 
Tesekkur ederim :)
 
Allah razi olsunnn... darisi bakabilecek olanlara insallah :) simdiye kadar hersey guzel cok sukur kursak dolu sessiz sakin uyuyorlar. Yine de mavi isik yaktim nolur nolmaz diye. Cunki erkekte girmis yuvaliga. Bu sevincimin ustune uzuntu yasamak istemem.
 

Benzer konular

Geri
Üst