ishalden beyaz dışkıya döndü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan grimsi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba konuyu güncellemek istedim. kuşum hala iyileşmedi dışkısı son attığımdaki gibi. kuyruğu sürekli aşağıda ve son 2-3 dışkısını sadece su olarak yaptı. sabahtan akşama kadar bahçede duruyor. dışarıdaki kuşların sesine ötüyor veya telefondan kuş sesi açıyorum deliye dönüyor. saldığımda ise uçmuyor yürüyor. mesela benim omuzumdan yürüyerek koltuğa iniyor oradan yere atlıyor. merdivenlerden inip çıkmayı seviyor merdivenlere gitmek için 2-3 saniye uçuyor o kadar. saldığım ve kuş sesi dinlettiğim zamanlar haricinde tüy temizliğini yapıp uyukluyor
Şuan herhangi bir ilaç takviyesi yapıyor musunuz?

merhaba konuyu güncellemek istedim. kuşum hala iyileşmedi dışkısı son attığımdaki gibi. kuyruğu sürekli aşağıda ve son 2-3 dışkısını sadece su olarak yaptı. sabahtan akşama kadar bahçede duruyor. dışarıdaki kuşların sesine ötüyor veya telefondan kuş sesi açıyorum deliye dönüyor. saldığımda ise uçmuyor yürüyor. mesela benim omuzumdan yürüyerek koltuğa iniyor oradan yere atlıyor. merdivenlerden inip çıkmayı seviyor merdivenlere gitmek için 2-3 saniye uçuyor o kadar. saldığım ve kuş sesi dinlettiğim zamanlar haricinde tüy temizliğini yapıp uyukluyor
Güncel dışkı fotoğrafı atarmısın

Güncel dışkıları atın ve kuşun kısa bir videosunuda atın kontrol edelim...

Sizce bu durgunluğun sebepleri tüy değişimi de olabilir mi tam şuan mevsimler dönüyor yazlık tüy çıkarabiliyo olabilirler mi ki benim kuşlarda durgun sürekli kaşınıyorlar. Tabi ishaline bağlı problem de olabilir. Bulunduğun yerde veteriner varsa götür beim kuşta baya ishaldi salmonella çıktı geçti şuan iyi çok şükür inşallah senin kuşunda tez zamanda iyileşir

Sizce bu durgunluğun sebepleri tüy değişimi de olabilir mi tam şuan mevsimler dönüyor yazlık tüy çıkarabiliyo olabilirler mi ki benim kuşlarda durgun sürekli kaşınıyorlar. Tabi ishaline bağlı problem de olabilir. Bulunduğun yerde veteriner varsa götür beim kuşta baya ishaldi salmonella çıktı geçti şuan iyi çok şükür inşallah senin kuşunda tez zamanda iyileşir
teşekkür ederim:( tüy dökmüyor ama çok kaşınıyor ve bazen kaşınırken kepek gibi şeyler döküyor. buluğum yerdeki veterinerlerin hepsiyle telefonda görüştüm ve maalesef kuşlardan anlayan yok. ki buradakilerin çoğu kedi köpekten bile anlamıyor onlara kuş emanet edemem ki.. size de geçmiş olsun umarım bir daha başınıza gelmez

uyumadığı zamanlar hariç bazen kabarık duruyor 1-2 saat onun dışında normal duruyor. ki saat başı uykuya dalıyor sonra uyanıyor. neşesi yerinde gibi bahçede yanına gelen kuşlarla konuşuyor ötüyor. yem yemesinde su içmesinde sorun yok. kafeste durmak istemiyor

ne ilacı kullandınız salmonella için?

ne ilacı kullandınız salmonella için?
Diafuryl şurupla duphalyte diye vitamin ikisini kulandım ama burda salmonella için başka ilaç önerilorlar antibiyotik tecrübeli arkadaşlar onlarada bi sor istersen . Ben veterinerni verdiklerini kullanmaya başladığım için devam ettim sürekli ilaç vermemek için. senin kuşun mu hasta?

Aaa ben bu kafesi yeni farkediyorum. Kafesin boyaları atmış ve alttan demir çıkmış. Kuşlar bu demirlere ağzıyla temas ettiği zaman tecrübeyle sabittir %80 koksidiyoz olurlar.

O kafesi acilen değiştirin yada boyayın yoksa kuşu tedavi etsek bile tekrar tekrar hastalanır! Kuş içinde gerek dışkıların görüntüsü gerekse kafesin görüntüsü koksidiyoz olduğunu gösteriyor. Bir tane sulphamezatine alıp tedaviye başlayın bir an önce. Ve kafesi acilen değiştirin!!!

Aaa ben bu kafesi yeni farkediyorum. Kafesin boyaları atmış ve alttan demir çıkmış. Kuşlar bu demirlere ağzıyla temas ettiği zaman tecrübeyle sabittir %80 koksidiyoz olurlar.

O kafesi acilen değiştirin yada boyayın yoksa kuşu tedavi etsek bile tekrar tekrar hastalanır! Kuş içinde gerek dışkıların görüntüsü gerekse kafesin görüntüsü koksidiyoz olduğunu gösteriyor. Bir tane sulphamezatine alıp tedaviye başlayın bir an önce. Ve kafesi acilen değiştirin!!!
kafes bulabilirsem değiştiririm. boyayı nasıl yapacağım hangi boyayı kullanmalıyım? ve koksidiyoz nedir

bir de maalesef yakınlarda veteriner yok gidebilme imkanım da yok. internetten baktım şimdi bulamadım. eczanelerde var mıdır? eczane bile yarım saat uzaklıkta veterinerler çok çok daha uzak maalesef ve kapalılar.. ayvalık taraflarında vardır belki veteriner ama ayvalığa da giriş çıkışlar yasak yani ya internetten bulmam gerekecek ya da eczaneden

Geri