KAFASINDA ŞİŞLİK VAR

Pınar S.

Yeni Üye
Muhabbet kuşum bir kaç gündür halsizdi tüylerini yoluyor dışkısı biraz cıvıktı dışkısı normale döndü ama halsizliği aynı kaldı elime aldım kafasıyla kanatlarının arasında bir şişlik buldum sebebi nedir bilen var mı lütfen acil yardım edin

Merhaba,kursak mantarı olabilir,mantar gaz üretip balon gibi şişirir kursağı. Ya da tiroid bezi ile alakalı olabilir guatr mesela.
Kuşun güncel dışkılarını paylaşın. Öğürme kusma var mı? Ağız içinde dışkıda kusmukta kötü koku var mı ekşimsi? Ağız içinde damakta falan pamukçuk var mı? Kuş kendi yemek yiyor mu yeterince?

Kuş tünekte dururken vücudu görülecek şekilde kuyruğu da dahil,videoya kaydedin. Müzik sesi koymayın. Kuşun sesini duyalım o anki normal durumu .

Güncel dışkısı şu anda normal öğürme vs yok tüyleri kabarık bir şekilde duruyor iştahı normal sadece hareketsiz

Nefes alırken zorlanma,ağzın açık olması,kuyruk sekmesi,hapşırma tıksırma,burun akıntısı,vik vik ses çıkarma gibi durumlar var mı?

Normalde de böyle olduğu için nefes alış verişinde bir sıkıntı görmemiştim bağlantılı olabilir mi

Şimdi sizlere önerim şunlar. Hızlı olalım. Herhangi bir veteriner kliniğine gidin ve ivermektin etken maddeli sonu mec -mac ile biten dış parazit damlası alın,enjektöre 5 ya da 10 damla çektirseniz de uzun süre yeterli olur. İvomec,baymec gibi ürünleri alabilirsiniz.
Kuşun ense tüyünü aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha,bitti. İlacın etki etmesi için banyo yaptırmayın bir müddet. Kuş deli gibi kaşınıp huzursuz olabilir ama normaldir ilacın etkisinden dolayı öyle yaparlar. Ama sonra geçer birkaç saat veya gün içinde.
Daha sonra eczaneden iyot damlası alınız %2 lik. Alınca haber verin kullanımını yazarız.
Kusma olursa söyleyin ama.
Bir şüphe daha var o da mantar.

Peki bu şişlik ne tam olarak neden olur direkt bir petshoptan temin edemez miyim bu ilacı

Petşop ilaç satamaz kanunen. Veterinerden alın hem daha garanti olur.
Dediğim öneriler ağır değildir,3 şüphe var,2 sini söyledim zaten önerilerimde. Kuşta ya parazit var ki yüksek ihtimal,ya guatr var iyot eksikliği,ya da mantar. Mantar ilacını şimdi alın demedim çünkü dışkılar düzeldi kusma yok dediniz. Diğer önerileri uyguladıktan sonra iyileşme olup olmadığına bakıp ilerleriz.

Bahsettiğiniz şişlik ya tüy dönmesi yada tümör. Operasyonla alınması gerekir. Nefes sorunu büyük ihtimalle kilodan hatta o şişliğin temelinde de kilo olma ihtimali yüksek. Carnisspeed kullanın ayrıca bol bol uçmaya teşvik edin.

Malesef kuşu aldıktan yaklasık 5 ay sonra uçma yetisini kaybetti yaklaşık 2 buçuk senedir uçamıyor

Malesef kuşu aldıktan yaklasık 5 ay sonra uçma yetisini kaybetti yaklaşık 2 buçuk senedir uçamıyor
Video paylaşın kırık çıkık yoksa uçmaması sizin hatanızdan. Zamanla tekrar uçacaktır. Video paylaşırken kafws düzeniniz de görünsün.

Veterinere faian götürdük travma sebebinden olduğunu söylediler uçarken kapıya çarpmıştı

Geri