Kafeste dövüşüyorlar dışarda sevişiyorlar

Boncuk&limon

Yeni Üye
Yaklaşık 8 aydır beslediğim yaklaşık 10 11 aylık muhabbet kuşuma 1 buçuk ay önce 1 yaşını geçkin erkek kuşuma görede daha iri bir dişi aldım iki hafta sonra yavruluk taktım ilk başta erkek çok istekli dişi ise hiç yaklaşıyordu 1 ay icersinde yalnızca 1 veya 2 kez kafes dışındaydayken birbirlerini kaşıdıklarını gördüm onun dışında sürekli kavga ediyorlardı son zamanlrda kavgaları çoğalınca ve erkek dişiyi yavruluga sokmayinca dişi kuşumu değiştirdim ve şuan ki yeşil sarı olan dişi kuşumu aldım kafes dışındayken sürekli sevişiyorlar kafes içindeyken de sürekli dövüşüyorlar bu seferde dişi kuş daha istekli erkek kuş isteksiz gibi

Size bir haberim var.
Kuşlarınızın ikisi de dişi.

Şuan en az 10 11 aylık kızgınlık dönemi ne zaman gelir mesela tahmini
Son attığınız foto güncel mi? Videoda beyaz görünüyor. Yetişkin dişi kuşların cere rengi krem olur tamamen. Kızgınlık döneminde de kahverengileşir. Cere renkleri değişir ara sıra yani dişilerde. Kızgınlık dönemi şu zamanda kesin gelir diyemem çünkü kuştan kuşa değişir etkenlere göre. Lakin fotoda burun deliğine yakın yerde kahverengileşme başlamış gibi duruyor. Birkaç ay içinde daha da belirginleşebilir dönebilir rengi.
Kuşlarınız birbirine kur yaparken ikisi de kuyruğunu yukarı kaldırıyor ve kendileri eğiliyorlarsa çiftleşmek istediklerini göstermiş olurlar. Dişiler de birbirine kur yapabilir.
Attığınız görüntüye göre 2 kuş da dişi.

Dediğim gibi kuşunuz dişi. Zamanla mavilik kaybolup kahverengileşecek kızgınlık döneminde.

Son attığınız foto güncel mi? Videoda beyaz görünüyor. Yetişkin dişi kuşların cere rengi krem olur tamamen. Kızgınlık döneminde de kahverengileşir. Cere renkleri değişir ara sıra yani dişilerde. Kızgınlık dönemi şu zamanda kesin gelir diyemem çünkü kuştan kuşa değişir etkenlere göre. Lakin fotoda burun deliğine yakın yerde kahverengileşme başlamış gibi duruyor. Birkaç ay içinde daha da belirginleşebilir dönebilir rengi.
Kuşlarınız birbirine kur yaparken ikisi de kuyruğunu yukarı kaldırıyor ve kendileri eğiliyorlarsa çiftleşmek istediklerini göstermiş olurlar. Dişiler de birbirine kur yapabilir.
Attığınız görüntüye göre 2 kuş da dişi.
Evet şuan çektim aldığından beri mavi

Dediğim gibi dişi. Mavi olması demek kesin erkek olduğu anlamına gelmez. Dişi kuşlar da yavruyken mavilik olabilir. Yavru erkeklerin cere rengi tamamen pembe olur ya da lila gibi. Burun deliklerinin çevresinde beyazlık olan kuşlar dişidir.

Peki kafes içinde farklı dışında farklı davranışın sebebi nedir
Kendilerini dışarıda daha rahat hissediyor olabilirler serbest oldukları için. Kafes düzeni yanlışlığı ya da içi küçükse rahatsız olabilirler. Zaten kuşlar kafesten çıkınca kendilerini daha güvende hissederler serbest rahat hareket ederler.. kuştan kuşa da değişebilir tabiiki.

İsterseniz yeni aldığınız dişi kuşu sahiplendirip dişi kuşunuza erkek kuş alabilirsiniz yetişkin,en az 1 yaşında.

Yeni aldığım kuş çok ta uysaldı sevinmiştim
İkiside çok şirinler. Uysal görünüyorlar. İster 2 erkek alın isterseniz dişi sayısını azaltıp eldeki dişiye erkek alın,size kalmış. Bakabilecekseniz alın ama. 4 kuş zor olur. Bir de ürerlerse daha da zor olur. Ama bakarım derseniz ona göre hareket edin

Geri