Herkese merhaba, öncelikle vefat eden kuşumun öyküsünü açıklamam gerektiğini düşünüyorum, sonrasında diğer kuşum için sizlerden bilgi ve yardım talep edeceğim. Dört beş gün önce kadar kuşumun sürekli uyuduğunu ve halsiz olduğunu farkettim. Hemen iki kuşumu da kuş uzmanı olan bir veterinere götürdüm. Röntgen sonucunda ikisinde de karaciğer büyümesi tespit edildi. Hasta olan kuşum için antibiyotik ve ağrı kesici başlandı. Her ikisinin de suyuna hepacarnitol, avicare marka sambucus nigra ve echinacea başlandı aynı zamanda sularına entorbac da ekledim. Hasta kuşuma iki gün kadar evde baktım ishali vardı ve ardından öğürmeler kursak hareketleri başladı. Veteriner bunun için metpamid önerdi kullandım ve öğürmeleri geçti. Bu sefer kuşumun halsizliği giderek arttı ve yem kusma, salya çıkarma oldu. Hemen tekrar veterinere gittik. Test sonucunda salmonella ve cadida pozitif çıktı. Elle besleme ve ilaçların tatbiki için dün beş sularında kuşumu veterinerde yoğun bakıma bıraktım ancak akşam sekizde kuşumun vefat ettiği haberini aldım. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ancak hızlı ve önlenemez bir kayıptı. Şimdi sizlere danışmak istediğim şudur. Evdeki kuşumu hasta kuşumdan ayırmıştım ancak hasta olduğu süreçte kafes kapağı gevşek kalmış ve açıp dışarı çıktı ben işteyken sabahtan öğlene kadar ev içinde ikisi de açık kaldılar. Sağlıklı kuşumda da karaciğer büyümesi var takviyelere devam ediyorum. Bebekliğinden şimdiye gelen bir dışkı sıvılığı problemi var yaklaşık iki yıldır. Veteriner karaciğer büyümesi sebebiyle bası yaptığı için dışkısının böyle olduğunu söyledi Görsel ekleyeceğim. Bu durumda sağlıklı kuşuma da salmonella ve cadida bulaşmış olabilir mi? Onu bari kurtarmak için neler yapabilirim? Veteriner takip edin şimdi ilaç kullanmaya gerek yok dedi. Gerekirse getirin kursak kontrolü yapalım dedi. Eğer bulaşı olmuşsa testte hemen çıkar mı? Vefat eden kuşum için boğazdan ve dışkıdan örnek alarak hazır bir kitle test yapılmıştı. Evdeki kuşumun enerjisi yerinde ve hareketleri normal görünüyor. Bulaşıya önlem olarak ne yapılabilir? Bilgi, tecrübe ve desteklerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim.
hizliresim.com
dvpykwq.jpeg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 25 Şubat 2026 tarihinde yüklendi, 4032×3024 piksel çözünürlüğünde, JPEG formatındadır. — ID: dvpykwq