Karadeniz Pet

Kiki Mineral Forte Kuş Kumu

izmir

Yeni Üye
Katılım
27 Kas 2016
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben internetten Kiki mineral Forte adında kuş kumu aldım. İçinde istiridye ve mercan kırığı ile deniz yosunu olduğu yazıyordu. Deniz yosunu olduğu için bu markayı tercih ettim. Ancak kumun taneleri fazla iri gibi. Kuşum ağzına alıyor 3-5 saniye ağzında geveleyip aşağı atıyor. Bu marka hakkında bilginiz var mı ? Değiştirip başka bir marka mı almamı öneirisiniz ? Yeni üye oldum tavsiyelerinizin olduğu ksımı bulamadım. Şayet başka bir kum almalıysam, kaliteli birkaç marka önerir misniz?
 
başka kum almalı mısınız bilmiyorum ama, ben uzun süredir versele laganın kumunu kullanıyorum, içeriği oldukça zengin ve memnunum, kuşlarım da ihtiyaç duyduklarında güzelce yiyorlar.
 
ben 25 yıl önce muhabbet kuşu beslediğimde aldığım kum sıradan bildiğimiz kuma benziyordu. Yani taneleri çok küçüktü. Ama bu kum iri taneli, çok ufak çakıl taşlarını andırıyor. Sizin kullandığınız kum tane boyutu olarak nasıl ? Bunların bazılarının epey geniş yüzeyleri var ve muhhabbet kuşum ağzında döndürüp atıyor . Versele laga grit kum var internette buldum. Ama onda iri taneli yazıyor. BU kumların görünüşü nasıl olmalı acaba ? taneleri görebilmem için resim yükeleyebilcek olan var mıdır aramızda ?
 
kullandığım kum bu şekilde, ne çok iri ne çok ufak, kiloluk paket kullanıyorum sadece paketten bir kavanoz kadar alıp ince elekten tozunu geçirip kavanozlayıp kullanıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_3641.jpg
    DSC_3641.jpg
    293.6 KB · Görüntüleme: 18
Cok fark yok gibi.bakin benim ki böyle
 

Ekli dosyalar

  • 20161127_170006_HDR.jpg
    20161127_170006_HDR.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 17
Geri
Üst