Kızgınlık Dönemi-Kilo Kaybı

ege_35

Yeni Üye
Merhaba. 4 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. Kuşum son 2-3 haftadır aşırı agresifleşti ve değişik hareketler sergilemeye başladı. Uçma yeteneği yok. Sabah erkenden kafesten çıkmak için sürekli bağırıyor ve kafesin tellerine ters şekilde asılı duruyor. Çıkardığımızda da bana gelip kur kusması yapmaya çalışıyor(öterek yemleri ağzına getiriyor sonra geri yutuyor bazen ağzından düşürüyor.) Bu dönem başladığından beri yem yemeyi çok azalttı ve aşırı hareketli olduğu için ağırlığı düşmeye başladı. 41-42 gram civarındayken şu an 35-36 gramlara düştü. Ağırlığını takip ediyorum düşmeye devam ediyor ve yem sunsam da yemeyi çoğunlukla reddediyor. Kafeste de az zaman geçiriyor ve genelde yem yemiyor.

Maalesef yanına eş alamam. Bu dönemi en az hasarla atlatmak için ne yapabilirim?

Arada Papatya çayı verin, anason içeren herhangi bir kanatlı ürünü kullanabilirsiniz ayrıca probiyotikle dedtekleyin onu. Hızlı kilo vermesi de ilginç takipte kalın ve gelişmeleri paylaşın. Halsizlik kabarma vs başlarsa hemen yazın.

Arada Papatya çayı verin, anason içeren herhangi bir kanatlı ürünü kullanabilirsiniz ayrıca probiyotikle dedtekleyin onu. Hızlı kilo vermesi de ilginç takipte kalın ve gelişmeleri paylaşın. Halsizlik kabarma vs başlarsa hemen yazın.
Cevabınız için teşekkür ederim. Anason ürünü hiç duymamıştım. Probiyotik arada veriyorum suyuna karıştırıp. Papatya çayını nasıl verebilirim? Miktarı ne kadar suya mı karıştırmalıyım? ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz sanki bambaşka bir kuş gibi davranıyor. Gözü hiçbir şey görmüyor sabah 7de başlıyor kafesten çıkmak için bağırmaya sonra bütün gün dışarda bizimle olmak istiyor. Yem yeme rutini tamamen değişti biz dışarda elimizle yemliği uzatmaya çalışıyoruz onu da nadiren kabul ediyor. Bazen kusma hareketi yapıyor ötmeyle birlikte. Kilo kaybının aşırı hareket ve az yem yemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ama genel olarak enerjisi, dışkısı ve agresif olması dışında keyfi yerinde görünüyor. Dışkısını sürekli takip ediyorum.

Kızışmış çokta önlenebilir bir durum değil ama hafif baskılanabilir. Papatya çayı sakinleştiricidir. Papatya çayını demleyip suyla yarı yarıya seyrelterek suyuna katın. Çayı hazırlamadan önce 4-5 saat susuz kalmalı ki içsin çaydan.

Kızışmış çokta önlenebilir bir durum değil ama hafif baskılanabilir. Papatya çayı sakinleştiricidir. Papatya çayını demleyip suyla yarı yarıya seyrelterek suyuna katın. Çayı hazırlamadan önce 4-5 saat susuz kalmalı ki içsin çaydan.
Evet maalesef şu ana kadar çabalarımız çözümsüz kaldı. Çay tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bizim olmadığımız odaya alsak sakin sessiz bir ortamda kalsa etkisi olur mu sizce? Bizi görünce kur yapma davranışı tetikleniyor çünkü. Gerçekten bu konuda vereceğiniz her tavsiye benim için çok önemli çünkü beni de yıprattı kaç gündür. Tuvalete gidemiyorum desem yeridir. Arkamdan gelmeye çalışıyor. :)

Geri