Karadeniz Pet

Kocaeli Kursaktan Besleme Yapabilen Var Mıdır?

Erkan S

Yeni Üye
Katılım
11 Ara 2018
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Muhabbet Kuşum hasta ve yem yemiyor. Şırınga ile aparatsız mama veriyorum fakat yetmiyor. Kocaeli - Başiskele/Gölcük/Değirmendere taraflarında bunu tek öğün dahi olsa yapabilecek ya da yönlendirenileceğiniz biri var mıdır?
Teşekkürler
 
Öncelikle kuşun bebek değil ise şırınga ile mama vermeyi denememeni öneririm. Zira şırıngada aparat yoksa ( ucunda kıvrımlı boru ) hayvanın ciğerlerine mama basabilirsiniz. Kaşık ucu ile yediriyosanız yeterınce beslenemeyecektir. Sizlere tavsiyem aparatlı bir şırınga alarak biraz cıvık bir mama yapın.Şuna dikkat edin kuşunuzun yüzü size dönük vaziyette iken kursağı sağ taraftadır. Zaten aparatta kıvrımlı oldugu için zorlanmazsınız. Kuşunuzun kursağına aparatın tam kıvrıldığı yere kadar sokun , fazla derine sokmayın sakın aparatı.1-2 sefer yapsanız zaten siz de alışırsınız kuşunuzda.Bu arada ben yapamam derseniz veterinere mama ve aparatlı şırıngayı götürün veterınerler de yapar. Geçmiş olsun bu arada kuşa bol bol vitamin verin suyuna inşallah toparlar.
 
Kuş yavru değil aparatım da var ama pek cesaret edemedim, ama mecbur yapacağım galiba, teşekkür ederim
 
Kuş 3 gündür sadece şeffaf dışkılıyor, hastaydı ilaç da kullanıyor, bu şeffaflık beslenememesi nedeni ile midir?
 
..ve yem yememesine rağmen cok su içiyor, ilaçlar böbreklerini zorlamış olabilir mi, probiyotiğe / vitamine geçmeli miyim
 
Geri
Üst