Karadeniz Pet

Kuş kömürü

Balboa

Yeni Üye
Katılım
22 Eyl 2020
Mesajlar
45
Tepkime puanı
20
Ben muhabbet kuşuma resimde gördüğünüz kömürden veriyorum. Kuş kumu için kullandığım ikinci yemliğe koyarsam, kuş eşeledikçe kömür altta kalıyor ve yiyemiyor. Ben de direk resimdeki kaptan vermeyi mantıklı buldum. Yalnız kafamdaki soru; bu kuş kumu ne işe yarar? Hangi durumlarda verilir? Sindirim sorunlarında ufak tedavi amaçlı (dal darı gibi) verilebilir mi? Hangi sıklıkta vermeliyim? Ne kadar yedirmeliyim?
 
Bahsettiğim kömür budur.

5auxPf
 
Kuş kumu kuşların hem sindirimini kolaylaştırmak hem de kalsiyum ve mineral kaynağı olarak verilir. Kuş kömürü ise genellikle ishali geçirmek, hızlı tedavi etmek maksadıyla verilir. Bu kömürler toksin bağlayıcı olarak kullanılır, kuşlarda toksik maddelerin bünyeden daha hızlı atılmasını sağlar. Genellikle kuş kumu ile birlikte verilir. Kömürü bir kaba koymak yerine petshoplarda ve internette satılan, kuş kumu koymak için üretilen parmak suluklar onlardan temin edebilirsiniz.
 
Peki kuş kumu gibi hep kafeste kalmalı mı yoksa ne aralıklarla ne kadar vermeliyim?
 
Bu sizin tercihinize kalmış, ben bir veya iki ayda 1 kez ayrı bir yemlikte veriyorum 2-3 gün sonra da kaldırıyorum. Kuş kumunu/kömürünü fazla tüketmeleri kursak dolması problemi yapıyor, kuş kumunu çok yiyen kuşların kursakları dolduğu için yeteri miktarda yem yiyemiyorlar dolayısıyla da yetersiz beslenmiş oluyorlar. Kum kursaktan hemen atılan bir şey değil sonuçta, sürekli olarak kafeslerinde bekletip yemelerini sağlamak bana doğru gelmiyor. Tabi bu mesajın başında da söylediğim gibi sizin tercihinize kalmış bir durum.
 
Kömür konusunda dediğiniz benim de bildiğimle orantılı, dikkate alacağım fakat, kum hakkında almam gerekebileceğini bilmiyordum. Miktarı ayarlamayı kuşun kendisine mi bıraksam daha doğru, kumu da ara sıra mı versem daha doğru bilemedim.
 
Benim uyguladığım yöntemi siz de uygulayabilirsiniz, kendisine bırakın 3-4 gün içerisinde ikisinden de yeterli miktarda tüketecektir.
 
uçlu kalem ucu görünce saldıran kusum bu tarz ürünlere bakmıyor bile :/ ayda bir kac defa kullanılabilir bence
 
uçlu kalem ucu görünce saldıran kusum bu tarz ürünlere bakmıyor bile :/ ayda bir kac defa kullanılabilir bence
Benimki de pek yemezdi ama normalde, dün kendim yermiş gibi yapıp merak ettirince, bayağı beğendi.
 
Geri
Üst