Kuluçkaya yatmayan kuşlarımdan yavru alma deneyi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sam07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sam07

Yeni Üye
Arkadaşlar 1-2 ay önce benim kuşlar 8 tane yumurta yaptı hepsi de doluydu ama ya kafes tabanına yaptı yumurtayı ya da yumaya yapıp sonra kırdı attı hiç yatmadı. Yine yumurtlamaya başladı kuşlar ve ilk iki yumurtayı yine tabana yaptı yumurtayı ben yuvaya koydum kırdı dışarı attı.
Ben de şimdi bir deney yapıyorum dün kafes tabanına yine yumurtladı kulum ben de aldık yumurtayı ve aynı gün balkonuma yuva yapıp yumurtlamış olan kumrunun altına koydum :) ve inanılmaz ama kumru yumurtayı atmadı yatıyor dünden beri. Yavru çıkar mı ve çıkınca kumru bakar mı yavruya ya da ben alıp kendim beslesem nasıl olur. Değişik bir deney olacak benim için 😀

Bende merak ettim ne olacağını?
İçi doluysa yavru çıkabilir ama sonuç ne olur bilemiyorum,tahminim sizin beslemeniz gerekir.Bu çocuk bize benzemiyor deyip anne ve baba kuş mahkemeye gidebilirler😂Dna testi,soybağı tespiti derken iş karakol adliye derken çok uzar (Kusura bakmayın bilgim yok ama çok güldüm)

Evet yavrunun çıkma ihtimali var. Hatta sizin bu taktiği uygulayan bir kuş türü var 🤣
Guguk kuşu..

Zaten guguk kuşu belgeselini izlemiştim daha önce ordan aklıma geldi. Ben atar yumurtayı diye düşünmüştüm ama yattı valla tam anaç kuşmuş 😀 hatta benim dişi muhabbet kuşuna öyle kızıyorum “bak da analık öğren” diye 😆

Yavru yumurtadan çıkarsa ne olacak asıl orası soru işareti. Öldürebilir de. Yuvadan çıkınca yavruları almak gerekebilir. Selçuk hocayı da etikeliyorum. Deneyimlemedim bilmiyorum ama sonucu merak ediyorum 😃

@Selçuk YÜKSEL

Kumru beslemek ister beslemeye çalışır ama gaga yağıları uygun olmadığı için beslemekte zorlanır. Kıçumrular gagalarını yavrularının ağzına sokarak beslerler bunu yapmaya kalkarsa yavrunun boğazı tahriş olabilir hatta daha kötü de olabilir bilemiyorum. Risk almayıp siz beslersiniz yavruyu.
Ayrıca sizin kuşlar için önerim yuvalığıın yerini değiştirin yuvalık ağzı kuzeye gelecek şekilde deneyin.

Kumru beslemek ister beslemeye çalışır ama gaga yağıları uygun olmadığı için beslemekte zorlanır. Kıçumrular gagalarını yavrularının ağzına sokarak beslerler bunu yapmaya kalkarsa yavrunun boğazı tahriş olabilir hatta daha kötü de olabilir bilemiyorum. Risk almayıp siz beslersiniz yavruyu.
Ayrıca sizin kuşlar için önerim yuvalığıın yerini değiştirin yuvalık ağzı kuzeye gelecek şekilde deneyin.
Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra muhabbet kuşlarının yuvasına alacak yani..
Anne baba muhabbet kuşu belki görür de üzenlerine yatarlar yavru kuşların bir ihtimal. Peki yatmazlarsa sıcaklık ihtiyacı nasıl karşılanacak?

Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra muhabbet kuşlarının yuvasına alacak yani..
Anne baba muhabbet kuşu belki görür de üzenlerine yatarlar yavru kuşların bir ihtimal. Peki yatmazlarsa sıcaklık ihtiyacı nasıl karşılanacak?
Bir ihtimal değil, kesin olarak yatmazlar sahiplenmezler. Havalar ısınıyor ısı sorunu olmaz, gece sıcak tutulsa yeter.

Arkadaşlar merhaba benim kumru hala yumurtaya yatıyor. Bir gelişme daha oldu son 4 yumurtasına kılıçlara yattı benim dişi kuş ama dün erkek yuvaya girdi kavga ettiler erkek iyi hırpalandı ben de ayırdım. Bu kavgada 2 yumurta kırıldı. Ama diğer 2 yumurtaya dişi kuş yatıyor umarım doludur ve yavru çıkar. Kumrunu. Performans harika daha hiç kalktığını görmedim yağmur fırtına demedi helal olsun. Kaç güne çıkar yumurtalar 21 gün mü standart ?

18 günde çıkar normalde havalar sıcak olduğundan 15-16. Günde de çıkabilir.

Ortalama 18 gün. Ama bazı durumlarda daha erken veya geç çıkabilir. Nem oranı nedir ortamın?

Antalya hocam nemli ve sıcak bir iklimimiz var çok şükür ☺️

Bu arada benim kuşların yerini değiştirdim resmen balkona attım diyebilirim ve o gündem sonra kulıçkaya yattılar Selçuk hocam. Demek ki bizim konfor anlayışımızla kuşlarınız aynı değil

Bu arada benim kuşların yerini değiştirdim resmen balkona attım diyebilirim ve o gündem sonra kulıçkaya yattılar Selçuk hocam. Demek ki bizim konfor anlayışımızla kuşlarınız aynı değil
Antalya da havalar çok dengesiz gidiyor,balkonunuz cam balkon veya panjurlu mu?

Sıcaklık dalgalanmaları sorun olmaz hocam. Çok keskin değişmediği sürece

Antalya da havalar çok dengesiz gidiyor,balkonunuz cam balkon veya panjurlu mu?
An balkon var tek kanadı da açık hocam ama bu ortamda kuluçkaya yattı dişi kuş valla şaşırdım ben içeride ne ortamlar kurmuştum ama beğenmedi. Bakalım kumrunun altındaki yavru çıkarsa olmadı kuluçkadaki dişinin altına koyayım diyorum bakar mı acaba

Geri