Kum önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hertz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hertz

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar, muhabbet kuşum için normalde quiq in ince kumlarını veriyordum normalde ama çok yediği için sık sık vermiyordum bayadır da yemiyor.Araştırdığım kadarıyla girit kumu daha yararlıymış ama hangi marka alsam bilemedim.Trendyolda gardenmixin var sizce iyi midir? Ayrıca kalamar kemiği için fark eder mi marka?

Muhabbet kuşları için kuma gerek yok zaten kabuğunu yemiyorlar tohumların.
Kum,tohumu kabuğuyla yiyen kuşlar için gerekli.
Grit kum ise mineral takviyesidir aslında. Mineral takviyesi kullanıyorsanız grit kuma gerek yok.

Şunu da ekleyeyim. Grit kum içerisinde çözünmeyen kum türü varsa bu muhabbet kuşuna zarar verebilir tıkama yapabilir vücutta birikebilir. Her grit kum alınmaz.

Teşekkür ederim,ben zaten kum çok yiyor diye kullanmıyordum herhangi bir problem de yaşamamıştık bu süre boyunca ama herkes hastalanmasını kuma bağladı bende dedim bir araştırayım.

Teşekkür ederim,ben zaten kum çok yiyor diye kullanmıyordum herhangi bir problem de yaşamamıştık bu süre boyunca ama herkes hastalanmasını kuma bağladı bende dedim bir araştırayım.
Yanlış hatırlamıyorsam kuşlar vitamin vemineral eksikliklerinde kuma yöneliyordu.

Geri