Kursak dolu mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GözdeGB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GözdeGB

Paylaşımcı Üye
Kursakta hava mı var yem mi ? Küçük olan 2 günlük

Ekli dosyalar

• 20180316_114724.jpg
    20180316_114724.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 363
Nasıl beslicem. Baya boş kursağı be yapmam lazım

elle besleme aparatı ve maması almanız gerekiyor elle besleme için gerekli videolara mevcut internette izleyerek besleyebilirsiniz
Şimdi gözlemledim. Anne aç galiba. Annenin önüne biraz yem koydum. Yedi ve yavruyu besledi. Sanırırm anne aç kalıyor.
Folluğa yem koysam mı

Şimdi gözlemledim. Anne aç galiba. Annenin önüne biraz yem koydum. Yedi ve yavruyu besledi. Sanırırm anne aç kalıyor.
Folluğa yem koysam mı
annenin beslenmesi önemli yavruyu da besleyebilmesi için yuvalığa dal darı koyabilirsiniz yada küçük rahatsız etmeyecek bir kapta yem de olur

Büyük yavruyu besledi ama küçüğü beslemedi. Besler inşallah

kendi doyduğunda yavruyu da beslemesi besleyeceğine işaret inşaallah beslemeye de devam eder
Evet besledi. Erkek beslemiyot demekki dişiyi mama yaptım şimdi. Dal darı koyfum yuvaya yedi ve besledi küçük yavruyu da. Erkek dışarı çıkmak istiyot sürekli. Bunyuzden beslemiyor olabilir mi

Evet besledi. Erkek beslemiyot demekki dişiyi mama yaptım şimdi. Dal darı koyfum yuvaya yedi ve besledi küçük yavruyu da. Erkek dışarı çıkmak istiyot sürekli. Bunyuzden beslemiyor olabilir mi
evet olabilir problem değil dişiyi siz besleyin bu şekilde

Kursakta hava mı var yem mi ? Küçük olan 2 günlük
Hava gibi görünüyor burdan da. Bu aşamada takip önemli. Bakma şansınız varsa 2-3 saatte bir yavruyu kontrol edin gerekirse resim atın. Uzun süre aç kalamaz. Acemilikten hava basmış olabilir yavru o havayı atacaktır. Tekrar beslediğinde kursağını doldurmuş olması gerekir. Dal darı bulma şansınız varsa yuvalığa dal darı koyun. Yoksa yem serpin bir kenara, ayrı bir kapla koymayın.

Hava gibi görünüyor burdan da. Bu aşamada takip önemli. Bakma şansınız varsa 2-3 saatte bir yavruyu kontrol edin gerekirse resim atın. Uzun süre aç kalamaz. Acemilikten hava basmış olabilir yavru o havayı atacaktır. Tekrar beslediğinde kursağını doldurmuş olması gerekir. Dal darı bulma şansınız varsa yuvalığa dal darı koyun. Yoksa yem serpin bir kenara, ayrı bir kapla koymayın.
Bende o şekilde yaptım. Dişinin kafasının durdugunyere yem döktüm asput döktüm baktım yedi. Yedi ve büyük yavruyu anında besledi. Biraz daha koydum. Sonra dal darı koydum yine kafasının önüne yedi. Biraz önce baktıö ki küçük yavruyu da besliyor.
Anne aç oldugu için besleyememiş demikki. Erkek beslemiyo dişiyi demkki

Bende o şekilde yaptım. Dişinin kafasının durdugunyere yem döktüm asput döktüm baktım yedi. Yedi ve büyük yavruyu anında besledi. Biraz daha koydum. Sonra dal darı koydum yine kafasının önüne yedi. Biraz önce baktıö ki küçük yavruyu da besliyor.
Anne aç oldugu için besleyememiş demikki. Erkek beslemiyo dişiyi demkki
Dal darıda varsa sıkıntı olmaz. Siz önünden eksik etmeyin. İlk yavruyu bukadar büyüttükten sonra acemiliği kalmamıştır anne besleyecektir ama kuluçkadayken babanın beslemesi de önemli. Erkek kuşu dışarı salmayın istese bile. Ara ara yuvalığı kontrol edip tabana aspurda serpin.

Dal darıda varsa sıkıntı olmaz. Siz önünden eksik etmeyin. İlk yavruyu bukadar büyüttükten sonra acemiliği kalmamıştır anne besleyecektir ama kuluçkadayken babanın beslemesi de önemli. Erkek kuşu dışarı salmayın istese bile. Ara ara yuvalığı kontrol edip tabana aspurda serpin.
Annenin fazla yemesi sorun olmaz dimi ? Önüne biraz mama koydum hemen yemiş ikinciyi koydum şimdi. Aspur ve darı da var yuvalıkta.
Erkek durmak istemiyor asla. Yuvalıktan bile çıktığı oldu kavruları kontrol ederken. Çıkartmıyoruz diye yemediğini fln düşündüm artık o kadar da inat. Dışardayken kafese giriyor yuvalıktan dişiye bakıyor konusuyor geri çıkıyor. Dışarı çıkmayınca çok asabileliyor. En fazla 10 dk dışarda tutuyorum.

Anne de zaten bu ara mama tüketmeye başlayıp beslemeye başlayacaktır. Çok yemesi zaten aç kalıp hem kendini hem yavruları besleyemediğini gösteriyor. Yavrular çıktıktan sonra mama daha sık aralıklarla verilmeye başlanır zaten. Havuç nijer gibi kızıştırıcı şeyler katmadan sık sık mama yapıp vermeye çalışın artık. Kuluçka tamamlandıktan sonra zaten anne de çıkıp yiyip gelip yavruları besleyecektir. Kuşların karakterleri farklıdır. Ben kafesten çıkarılmaması taraftarıyım ama kuş çıkınca daha sakinleşiyor diyorsanız çıkarın. Erkeğin de dişiye yardımcı olması kuluçka sürecinde önemlidir.

Evet çıkınca sakinleşiyor. Tüm yumurtalar çıkınca mı anne yatmayı bırakacak. Sadece bealwmek için gelecelk?
2 yumurta daha var suan. 1i keain boş ama almadım yumurtayı bilerek. Almalı mıyım ?

Son yumurtayı bıraktığı tarihten itibaren 20 gün sonrasında tüm yumurtaları alabilirsiniz numaralandırmadığınız için. Boş olduğundan kesin eminseniz o bir taneyi de alın. Anne kuluçkaya yatmayı bıraktıktan sonra kendide daha sık çıkıp beslenip yavruları besleyecektir.

Son yumurtayı bıraktığı tarihten itibaren 20 gün sonrasında tüm yumurtaları alabilirsiniz numaralandırmadığınız için. Boş olduğundan kesin eminseniz o bir taneyi de alın. Anne kuluçkaya yatmayı bıraktıktan sonra kendide daha sık çıkıp beslenip yavruları besleyecektir.
Tamamdır o yumurtayı alıcam. Boş olduguna eminim. Yani şu şekilde bi oluşum var içinde ama gelişmemiş öylece kalmış. 1 haftalık dolu yumurta gibi. 21 günlük o yumurta. Yastık niyetine almamıştım. 2 yumurta daga var çıkmasını beklediğim. O yüzden boşu alabilirim herhalde. Son yumurta 15 günlük. 3-4 güne çıkmasını bekliyorum. Kuluçka bitse dr biz de rahatlasak artık anne de babada :)

Tamamdır o yumurtayı alıcam. Boş olduguna eminim. Yani şu şekilde bi oluşum var içinde ama gelişmemiş öylece kalmış. 1 haftalık dolu yumurta gibi. 21 günlük o yumurta. Yastık niyetine almamıştım. 2 yumurta daga var çıkmasını beklediğim. O yüzden boşu alabilirim herhalde. Son yumurta 15 günlük. 3-4 güne çıkmasını bekliyorum. Kuluçka bitse dr biz de rahatlasak artık anne de babada :)
Bu kadar süreç tamamlandıktan sonra devamı gelir artık. Diğer kuluçkada her şey daha da yolunda gidecektir. En güzeli yuvalıktan kafayı uzatan küçük yavrular. Az kaldı ;)

Geri