Merhaba benim 1,1.5 yaşlarında erkek jumbo konuşmaya yeni başlayan muhabbet kuşum var yanına gündüzleri tek kalmasın diye yavruda istemediğimden dolayı öneri üzerine anlaşırlar dendiği için yine yavru bi erkek aldım.Bugün ilk kez aynı kafese koydum gözlemlemek için ama büyük olan yavru olanın gagasına vurup yem kusuyor üzerine ayak atıyor yavru olanda tünekten aşağı düşüyor hemen ayırdım farklı kafese koydum geri vermek istemiyorum nasıl bi yol izlemeliyim arkadaş olmalarını çok istiyorum.Aklıma şuan için gelen tek şey ortadan bölmeli üretim kafesi alıp birbirlerini görmeye devam etmelerini sağlamak var yavru olanın cere rengi şuan açık pembe mor rengine dönmeden yani biraz büyümeden kafesteki bölmeyi kaldırmayı düşünmüyorum.
Bir diğer sorumda yavru olan kafasını aşağı yukarı sağa sola sallayarak tek tek yemleri etrafa saçıyor.Kafes içindeyken bu durumu gözlemlemedim ama dün dışarı çıktığında duvara çarptı bu olaydan sonra yaptı yoksa büyük olan kuşumun ona yedirdiği yemleri mi çıkarmış olabilir pek emin olamıyorum.Hareketli kafesin her yerinde gezen ,yemesinde ,içmesinde ve ötmesinde sorun yok.Şuan hâlâ yem ve darı yiyor tekrarlamadı bu hareketi.Stres faktörü de yaptırır mı bu yem çıkarma eylemini?
Bir diğer sorumda yavru olan kafasını aşağı yukarı sağa sola sallayarak tek tek yemleri etrafa saçıyor.Kafes içindeyken bu durumu gözlemlemedim ama dün dışarı çıktığında duvara çarptı bu olaydan sonra yaptı yoksa büyük olan kuşumun ona yedirdiği yemleri mi çıkarmış olabilir pek emin olamıyorum.Hareketli kafesin her yerinde gezen ,yemesinde ,içmesinde ve ötmesinde sorun yok.Şuan hâlâ yem ve darı yiyor tekrarlamadı bu hareketi.Stres faktörü de yaptırır mı bu yem çıkarma eylemini?