Videoda en başta yaptığı kursak genişletme hareketi. O normal.
Ardından yaptığı diğer öğürme hareketi ise sık oluyorsa ve kusma varsa (salyalı ve kokulu) normal değil. Ama nadiren yapıyorsa,kuru yem çıkarıyorsa normal çünkü buna kur kusması denir.
Dışkıya gelirsek idrarın berrak su renginde olması lazım,sizinki yeşil. Normal değil yani. Mantar veya karaciğer rahatsızlığında yeşil olabilir idrar.
Eğer,ben rastgele tahmine göre ilaç kullanmak istemiyorum diyorsanız kuştan swap almayı bilen bir veterinere gidin,kursaktan swap alsın ve yeni yaptığı dışkıları incelesin. Swap testinde mantar mı var bakteri mi var teşhis edilebiliyor. Çıkan sonuca göre nokta atışı tedavi uygulamış olursunuz. Mantar çıkarsa antibiyotik değil antifungal ilaç kullanırsınız. Mantar hastalığında antibiyotik kullanılmaz çünkü.
Bakteri çıkarsa ve hangi bakteri türü olduğu bulunursa ona göre antibiyotik kullanılır. Her bakteriye aynı antibiyotik kullanılmaz. Rastgele antibiyotik kullanılmamış olunur.
Gerçi kuş çok fazla antibiyotik almış,probiyotik kalmamıştır(faydalı bakteri) vücudunda veya az kalmıştır ve karaciğeri yorulmuş veya zarar görmüş olabilir,antibiyotik ağırdır çünkü,karaciğer koruyucu ile beraber kullanılması daha iyi olur kullanılacaksa.
Eğer derseniz ki ben bir daha veterinere gitmem,o zaman tahmine göre bir öneride bulunabilirim. Mantar olabilir mi? Evet olabilir,yukarıda bahsettim,idrar yeşilse ihtimalleri.
Eczaneden triflucan şurup alın bulamazsanız mikostatin şurup alın. Birini alacaksınız.
Kuş suyundan içmiyor ise sabah 1 damla akşam 1 damla bu ilaçtan ağzına damlatıp içtiğinden emin olun. 14 gün fire vermeden kullanın.
Suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 8 damla ilaçtan damlatın kafese takın. Sabah akşam suyu günde 2 kere yenileyin yeniden hazırlayın yani. Sabah 7 gibi ilaçlı suyu hazırlayıp taktınız diyelim,saat 15.00 a kadar suluk kafeste kalabilir,sonra suluğu yıkayın ve yeniden ilaçlı su hazırlayıp kafese takın geceye kadar dursun. Gece kuş uyuyacağı zaman suluğu kafesten tamamen çıkarıp sabah olunca yeniden hazırlanan ilaçlı suyu kafese takınız.
14 gün kullanacaksınız.
Bu arada yardımcı takviye olarak şunları da alın.
Enzim içerikli probiyotik,
Multivitamin,
Bt Amin Forte(b vitamini kompleksi),
Sedochol(karaciğer koruyucu).
Kanatlı oil prozim plus öneriyoruz. Kendi sitesinde uygun fiyatlı idi.
Vitamin olarak Röhnfried Gervit-w multivitamin.
Bt Amin Forte Röhnfried
Bunların her birinden 30 ml almanız yeterli olur uzun süre.
Röhnfried Sedochol (30 ml).
Ve Röhnfried carni speed de öneririz 30 ml.
Grpet ürünleri,Karadenizpet.com veya Akyolkardeşler den alabilirsiniz isterseniz.
Ürünleri alırsanız kullanımlarını ve programı yazarız.