Kuruğu sağa sola sallamak

Bıcırık çilenkoğlu

Meraklı Üye
38E234CF-ACBC-4BB7-989E-8D4665A486E7.jpeg 1959D816-6B99-4B66-B2DE-04A3C060A3B8.jpeg 38E234CF-ACBC-4BB7-989E-8D4665A486E7.jpeg 6BF3E986-8A7C-49A9-8596-05CCD5E4DF86.jpeg 6BF3E986-8A7C-49A9-8596-05CCD5E4DF86.jpeg Selam arkadaşlar...
Erkek yaklaşık 2,5-3aylık muhabbet kuşum var gayet iyi geçiniyoruz fakat kendini sevdirmiyordu 3günlük seyahata çıktım bu dönemde kuşumu dükkana bıraktım kafesi kapalı kaldı ama bakımı elemanlar tarafından yapıldı döneli bir hafta oldu eşim ve oğlum daha dönmediler şimdi ikimiziz evde döndüğüm günden beri kuşum artık yüz ve cene altından kendini sevdiriyor birde önceden gel komutuna herzaman uymazken şimdi herçağırdığımda geliyor saatlerce omuzumda kafamda zaman geçiriyor sanki kıymetimi anladı.
Gğnün büyük bölümü kafesi açık kalıyor sadece ben dışarı çıktığım zaman veya gece kafese koyup kapatıyorum koymadan önce illaki bir kaşıma fastı geçiyoruz bazen çok sevdiğim için abartıyor olabilirim kuş bundan rahatsız olmuyor gibi geliyor bana tüyleri birbirine girdiği oluyor kafese koyduktan sonra kurupunu sağa sola çok hızlı bir şekilde bir kaç kez sallıyor önceden bu hareketi hiç görmedim ne anlama geliyor bu hareketi?
Birde kuşu fazla okşamak tüylerini hani olur ya yzun saçları birbirine katarız öle yapmanın bir sakıncası olurmu?
Aslında yapmak istemiyorum ama çok seviyorum kuşumu elimde olmadan sistem dışı bir hareket oldu bende tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

• ED07D7B6-C715-462C-83BC-1C6262846671.jpeg
    ED07D7B6-C715-462C-83BC-1C6262846671.jpeg
    920.3 KB · Görüntüleme: 505
Eğer sürekli yapmıyorsa tüylerini düzeltmek amaçlı yapıyor olabilir.

BD4E9E26-088D-4EA1-B21E-25A664D4EFDC.jpeg
O zaman dikkat çekmeye çalışıyordur. Sizi gördüğü için mutlu olduğu içindir.
Aslında ben hep acaba çokmu ilgi gösteriyorum diye korkuyordum aslında güzel bir dostluğumuz oluştu anlaşıyoruz ve güveniyor bana hatta kızdırmak için istemediğim şeyleri yapıp dalgasını geçiyor mutlu bir hayatı var bunu his ettiriyorbana insanlar gibi nankör deyil

Ekli dosyayı görüntüle 19595
Aslında ben hep acaba çokmu ilgi gösteriyorum diye korkuyordum aslında güzel bir dostluğumuz oluştu anlaşıyoruz ve güveniyor bana hatta kızdırmak için istemediğim şeyleri yapıp dalgasını geçiyor mutlu bir hayatı var bunu his ettiriyorbana insanlar gibi nankör deyil
Maşallah.Ne mutlu size o zaman :) Fazlasıyla yol kat etmişsiniz.Sağlıklı ömrü olsun inşallah.

Maşallah.Ne mutlu size o zaman :) Fazlasıyla yol kat etmişsiniz.Sağlıklı ömrü olsun inşallah.
Saol senin çok yardımın dokundu kuşlar hakkında çok faydalı bilgiler verdin bana.birşey daha sorcam üstad
Bu tüye girme olayı yavru kuş ne zaman tüye girer büyünce yılda kaç sefer bu olay olur.
Birde kuş tüye girdiğini nerden anlarız ne yapmalıyız ve ne yapmamalıyız extra ne vermek iyi gelir.inan on tane deyişik şey duydum biri öle diyor biri böle sen kendi kuşlarında nasıl yapıyorsun.bıraz fazla oldu sanırım kısura bakma tşk ederim

Kuş birden kendini sevdirmeye başlayınca aklıma sizsyokken başına bir iş gelmiş rahmetli olmuş elemanlarınızda durumu gizlemek için benzer bir kuş almış olma ihtimali geldi.

Kuş birden kendini sevdirmeye başlayınca aklıma sizsyokken başına bir iş gelmiş rahmetli olmuş elemanlarınızda durumu gizlemek için benzer bir kuş almış olma ihtimali geldi.

Saol senin çok yardımın dokundu kuşlar hakkında çok faydalı bilgiler verdin bana.birşey daha sorcam üstad
Bu tüye girme olayı yavru kuş ne zaman tüye girer büyünce yılda kaç sefer bu olay olur.
Birde kuş tüye girdiğini nerden anlarız ne yapmalıyız ve ne yapmamalıyız extra ne vermek iyi gelir.inan on tane deyişik şey duydum biri öle diyor biri böle sen kendi kuşlarında nasıl yapıyorsun.bıraz fazla oldu sanırım kısura bakma tşk ederim
Tüy dökümünün belli bir zamanı ve sayısı yoktur.Ev ortamında bakıldıkları için doğal yaşamlarında olduğundan daha çok tüye girebiliyorlar. Tüye girdiğinnde etrafta olan fazla tüylerden ve tüylerin uçlarında oluşan tüy kapsüllerinden anlayabilirsiniz. Yeni çıkan tüylerin uçları siyah olur ve normale göre daha sert görünümlü olurlar.Ben kendi kuşlarımda meyve sebzelerini eksik etmiyorum. 15 günde bir probiyotikli su veriyorum.Vitamin olarak şuan B vitamini kullanıyorum.Ancak bunlara ek olarak SE ve E vitaminleri de verilirse daha faydalı oluyor.Bir kaç hazır probiyotik ismi var nekton s yi hatırlıyorum bir tek.Diğerleri için konulara bakıp isimlerini öğrenebilirsiniz. Ancak ben kuru maya ile yapıyorum. Dal darı yulaf ve aspur desteği de verebilirsiniz. Aslında günlük yapmanız gereken bakımlarla aynı bence.Bunları düzenli bir şekilde yaptıktan sonra tüy döneminde çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Üç günde adınıdamı öğrettiler hadi onu başardılar kuşu eve getirdiğimde evi nasıl tanıyor ev aynı yerlerde zaman geçiriyor benim elemanlarım öle şey yapmaz gövenirim ben onlara

Tüy dökümünün belli bir zamanı ve sayısı yoktur.Ev ortamında bakıldıkları için doğal yaşamlarında olduğundan daha çok tüye girebiliyorlar. Tüye girdiğinnde etrafta olan fazla tüylerden ve tüylerin uçlarında oluşan tüy kapsüllerinden anlayabilirsiniz. Yeni çıkan tüylerin uçları siyah olur ve normale göre daha sert görünümlü olurlar.Ben kendi kuşlarımda meyve sebzelerini eksik etmiyorum. 15 günde bir probiyotikli su veriyorum.Vitamin olarak şuan B vitamini kullanıyorum.Ancak bunlara ek olarak SE ve E vitaminleri de verilirse daha faydalı oluyor.Bir kaç hazır probiyotik ismi var nekton s yi hatırlıyorum bir tek.Diğerleri için konulara bakıp isimlerini öğrenebilirsiniz. Ancak ben kuru maya ile yapıyorum. Dal darı yulaf ve aspur desteği de verebilirsiniz. Aslında günlük yapmanız gereken bakımlarla aynı bence.Bunları düzenli bir şekilde yaptıktan sonra tüy döneminde çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Tşk ederim dal darı ve yulaf ben hergün veriyorum zaten

Dal darı ve yulaf ben hergün severken veya eytimde bo bol veriyorum yağlanır kuşunuz dediler ama çok seviyor ne yapıyım yani bende kebab yemeyi çok sevdiğim için yiyorum.b vitamini kullanmaya başladım gecen suyuna damlatım iki gün evvel abaratı var ınunla direk ağızdan verdim üç damla fazla hoşlanmadı suyuda içmiyor sanki

yalnız dikkat edin fazlası yağlanmaya neden olur.
Bol bol uçuruyorum ben kuşu o birde durdumu bıraz yine tekrardan uçuruyorum tüm gün evdeyim çocuklarda yok buara ikimiziz tüm gün aktiv yani zaten kafesi açık dışarı çıkarken ve yatarken kapatıyorum onun için fazla yağlamma olmaz diye düşünüyorum olursada diat yapcağız artık beraber

Bildiğim kadarıyla aktif bir kuş.Kafeste durmuyor sürekli.Bu biraz da olsa faydalı olur.Ama yine de dikkat edin.Yağlanma olduğun da sıkıntı yaşamayasanız.Bizimkiler de seviyor :) Ama ben blli bir sınır koydum. Sağlık önemli.Obeziteden iyidir :D

Kuş birden kendini sevdirmeye başlayınca aklıma sizsyokken başına bir iş gelmiş rahmetli olmuş elemanlarınızda durumu gizlemek için benzer bir kuş almış olma ihtimali geldi.[/
Bildiğim kadarıyla aktif bir kuş.Kafeste durmuyor sürekli.Bu biraz da olsa faydalı olur.Ama yine de dikkat edin.Yağlanma olduğun da sıkıntı yaşamayasanız.Bizimkiler de seviyor :) Ama ben blli bir sınır koydum. Sağlık önemli.Obeziteden iyidir :D
öle

Geri