Kuşa boyunluk takıldı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok teşekkürler

Affiniza sıgınarak bisey daha sormak istiyorum.Evde tek isinma yöntemi klima, ben hic kusu klimada tutmadim, Mersinde yaşiyorum.Üşür belki diye yağli radyatör almıştım, veteriner buna da gerek olmadigini hicbisi açmasamda problem olmucağıni soyledi.Şu an mesela kaldigi oda 21 dereceye yakin sabah 19 du.Tuy sorunu da yaşayinca acaba yagli radyatörude mi açmayim, hicbisi acmasamda o mutlu ve üşumeden yaşar mi.

Affiniza sıgınarak bisey daha sormak istiyorum.Evde tek isinma yöntemi klima, ben hic kusu klimada tutmadim, Mersinde yaşiyorum.Üşür belki diye yağli radyatör almıştım, veteriner buna da gerek olmadigini hicbisi açmasamda problem olmucağıni soyledi.Şu an mesela kaldigi oda 21 dereceye yakin sabah 19 du.Tuy sorunu da yaşayinca acaba yagli radyatörude mi açmayim, hicbisi acmasamda o mutlu ve üşumeden yaşar mi.
Hiçbir şey açmayın. Onlar için sıcak hava soğuktan daha tehlikeli. Şöyle söyleyim. Suluğundaki su donup su içememe ihtimali hariç soğuk problem değildir. Yeterki cereyanda kalmasın. -20 derecede bahçede üretim yapan var. O soğukta yavru veriyor kuşlar yani. Gerisini siz düşünün.

Hiçbir şey açmayın. Onlar için sıcak hava soğuktan daha tehlikeli. Şöyle söyleyim. Suluğundaki su donup su içememe ihtimali hariç soğuk problem değildir. Yeterki cereyanda kalmasın. -20 derecede bahçede üretim yapan var. O soğukta yavru veriyor kuşlar yani. Gerisini siz düşünün.

Forumu okurken biseyi yanlış yaptığimi anladim, biliyor olmama ragmen hemde.Son veterinere gitmemde 2.dış parazit damlasini yapti ilkinin uzerinden de 15 gunden fazla bir zaman gecti.Eve gidince kuşu yika dedi, az kaşınsin temizlensin diye.Parazit damlasi yapilinca bir sure yikanilmaz bunu bilmeme ragmen unuttum.Damla faydasiz mi oldu simdi acaba

Yeni konu açmadim, acmam gerekiyorsa soylersiniz.Kuşun kanadinda yine kan vardi sabah, zaten bir suredir kasiyip silkeliyordu kuyrugunu.Ben evde daha once veterinerin verdigi solusyon ve su ile temizledim.Veterineri aradim ama kuslardan anlayan yokmus bugun digerleri de anliyor dediler ama biliyosunuz iste genelde anliyoruz diyorlar.Sabah dinlenme tunegindeydi halsizdi, ben kanayan tuy hangisi onu cekemedim tabi temizledim sadece.Agzina da multivitamin damlatmaya calistim.Veterinere goturmek şart mi şu an illa ne yapabilirim baska.

Bu arada tunekte veya etrafa sicrayan bir kan yok

Ceyrek suluga 4 damla cinko ve biotin de verdim

Aynı konudan devam etmeniz daha doğru. Dökülen kanat tüyü var mı ? Korkup kafeste çırpınmış olabilir mi örneğin gece bir sesten korkma vs. Kuyruk titretmesi ilk hastalık bekirtisiyle birebir aynı mı ? Kuşa hangi antibiyotik kaç gün ve ne dozda uygulanmıştı ?

Aynı konudan devam etmeniz daha doğru. Dökülen kanat tüyü var mı ? Korkup kafeste çırpınmış olabilir mi örneğin gece bir sesten korkma vs. Kuyruk titretmesi ilk hastalık bekirtisiyle birebir aynı mı ? Kuşa hangi antibiyotik kaç gün ve ne dozda uygulanmıştı ?
Bilmiyorum kaşiyip mi yapti korktu mu yapti, sabah baya erken gordum kasiyip temizlemeye calisiyordu.Hani kuşlar kabarip kendini silkeler ya kuyrugunu da cok sık sağa sola salliyo bazen ve o kismi kaşiyor.Evet ilk hastaligindaki gibi hatta rutini oldu artik sadece bazen daha sık yapiyor.Antibiyotigin adini bilmiyorum, 10 gun demisti veteriner ama siz 5 gun diyince 5 gun kullanmistim.Dozu tam hatirlamiyorum ama siz fazla bulmustunuz verdigi dozu son gunlerde sizin dediginiz sekilde kullanmistim.Şu an neşesi yemesi cok iyi, tohum filizlendirme yedi, yem yedi, cinko ve biotinli su icti.Simdide multivitamin ve probiyotik koydum suyuna.Tuy koklerinde inşallah iltihap yoktur olsa bu genel haline yansirfi de mi

Yazmayi unutmusum bu ara yine tüyde, Mersinde hava birden yaz oluyor, sonra kış, kuyruk tuylerinde dokulme vardi evet

Çimlenmiş tohumdan sonra dışkının hacimli olması notmaldir. Dışkıda sorun yok.
Parazit için ense damlası kullanmıştık diye hatırlıyorum 2 doz uyguladınız mı ve en son damla kaç hafta önce yapıldı ?
21 ocakta 2.si oldu aslinda 2.ye gerek gormemisti veteriner hatta siz demistiniz ilk yazin taptirin diye o da oyke dusundu galiba ama yine kanla gidince yapti, bir hata oldu ama, eve gidince yıka kanla kantoron temizlensin dedi, ben de yikadim sonra farkettim o gun yikanmamaliydi.Gece dışkilar daginik olmuyor bir yerde

Bugün yine ense damlası uygulayalım her ihtimale karşı. Biraz daha gözleyelim eğer devam ederse antibiyotik ve veya antifungal tedavi başlamamız gerekebilir.

Tam düzeldi derken uzun aradan sonra tekrarlaması ilginç oldu. Mantar için ilaç kullanmamıştık diye hatırlıyorum doğru mudur ?

Hiçbir şey açmanıza gerek yok. Hatta o tarz ıaıtıcılar cilt kurulduğuna neden olabilir. Ki mersinde olmasanız cilt kurulduğundan iyice şüphelenirdim. Keten tohumu kenevir falan tüketiyor mu ?

Bugün yine ense damlası uygulayalım her ihtimale karşı. Biraz daha gözleyelim eğer devam ederse antibiyotik ve veya antifungal tedavi başlamamız gerekebilir.

Tam düzeldi derken uzun aradan sonra tekrarlaması ilginç oldu. Mantar için ilaç kullanmamıştık diye hatırlıyorum doğru mudur ?
https://hizliresim.com/80wveyl elimde bu var ama hic kullanmadim, kuş malzemeleri satan bi yerden almiştim.Kuş bana geldiginde 45 gunluk falandi galiba, elle beslerken bi mantar ilaci verdim 2 haftada bir, bu ense damlasi aldigim yerdeki kisinin tavsiyesiyle, cahilligime geldi veteriner sakin bunu yapma diyince aylar once biraktim cok oldu birakali, kullanirken de 2 3 haftada bir kullanmistim, beşeri bir ilac degildi ama.Bunun disinda hic kullanmadim.

https://hizliresim.com/80wveyl elimde bu var ama hic kullanmadim, kuş malzemeleri satan bi yerden almiştim.Kuş bana geldiginde 45 gunluk falandi galiba, elle beslerken bi mantar ilaci verdim 2 haftada bir, bu ense damlasi aldigim yerdeki kisinin tavsiyesiyle, cahilligime geldi veteriner sakin bunu yapma diyince aylar once biraktim cok oldu birakali, kullanirken de 2 3 haftada bir kullanmistim, beşeri bir ilac degildi ama.Bunun disinda hic kullanmadim.
Vilmectinden ense derisine gelecek şekilde bir damla damlatın ilk fırsatta. Kuşun kanayan kanadında tüy dökülmesi olmuş mu ?

Vilmectinden ense derisine gelecek şekilde bir damla damlatın ilk fırsatta. Kuşun kanayan kanadında tüy dökülmesi olmuş mu ?
Kanatta degil de kuyrukta kan oluyor, cok da anlayamiyorum ama ince tuyler disinda simdiye 4 tane falan kuyruktakilere benzeyen gormustum yerde.Veteriner kamerayla gostermisti, tuy yapisi cok duzensiz demisti, bir tarafi duzenli ikisi arasindaki farki gostermisti, bir taraf cok karisik duruyordu.Bahsetmistim bayramda ailemin yaninda olacagimi, sizi dinleyip goturmucektim ama bugun evde olmasaydim eşim onu ne tutabilirdi ne temizleyebilirdi ne taşima cantasina sokup veterinere goturebilirdi, mecburum goturmeye artik nasil olcak bilmiyorum.

Geri