Kuşa boyunluk takıldı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ense damlası önermem parazit ihtimalini yüksek görmemden ziyade her ihtimale karşı önerdim. Amoksisilin etken maddeli bir ilaç ve triflucan kullanmamız gerekebilir p tesi günü.

Kuşta stafilokok hastalığından şüpheleniyorum çünkü.

Biraz baktim dediginiz şeye ama belirtileriyle ilgili bir forumda bisiler gordum, ne oluyor tam olarak selcuk bey, kuşta ara sira nadir kanamadan baska bisi yok.
Hocam ben şüphelendiğim hastalığı söyledim. Tedaviye başlayıp başlamamak sizin taktirinizde. İsterseniz veteriner görüşü de alın bu konuda sorunluluk almak istemem.

Daha önce de şüphelenmiştim aslında ama çinko eksikliği de benzer belirtiler verdiği için öncelikle çinko önerdim. Belirtiler hala devam ettiğine göre çinko eksikliğinden değil. Altında yatan hastalığı halletmek gerek.

Hocam ben şüphelendiğim hastalığı söyledim. Tedaviye başlayıp başlamamak sizin taktirinizde. İsterseniz veteriner görüşü de alın bu konuda sorunluluk almak istemem.

Daha önce de şüphelenmiştim aslında ama çinko eksikliği de benzer belirtiler verdiği için öncelikle çinko önerdim. Belirtiler hala devam ettiğine göre çinko eksikliğinden değil. Altında yatan hastalığı halletmek gerek.
Tam olarak ne oluyor bu hastalik Selcuk Bey

Stafilokok bakteriyel bir hastalıktır. hem insanlarda hem de hayvanlarda enfeksiyona neden olabilir. Kuşlarda deri, solunum yolu ve iç organ enfeksiyonlarına yol açabilir.

Yoğun kaşınma, tüy dökülmesi

Ciltte kızarıklık, kabuklanma, pullanma

Açık yaralar, kabuklu lezyonlar

Aşırı kaşınma sonucu kendi kendini yaralama

Tüylerin matlaşması ve kırılgan hale gelmesi

Halsizlik, aktivite azalması ve iştahsızlık ( size eskidende bu kadar sakin miydi diye sorduğumu hatırlıyorum ) belirtileri arasındadır.

Stafilokok bakteriyel bir hastalıktır. hem insanlarda hem de hayvanlarda enfeksiyona neden olabilir. Kuşlarda deri, solunum yolu ve iç organ enfeksiyonlarına yol açabilir.

Yoğun kaşınma, tüy dökülmesi

Ciltte kızarıklık, kabuklanma, pullanma

Açık yaralar, kabuklu lezyonlar

Aşırı kaşınma sonucu kendi kendini yaralama

Tüylerin matlaşması ve kırılgan hale gelmesi

Halsizlik, aktivite azalması ve iştahsızlık ( size eskidende bu kadar sakin miydi diye sorduğumu hatırlıyorum ) belirtileri arasındadır.

Antibiyotik tedavisi uygulaniyor galiba de mi

Merhaba Selçuk Bey, kuşa her gün günde 2 kere, veterinerin verdiği solusyonla pansuman yapıyorum.İltihaplı bir duruma rastlamadım belkide anlamıyorum bilemiyorum ama sulu değil o bölgeler hatta kuru bile, iltihap gelişmesi halinde elimde hazır olsun diye hangi antibiyotiği edinmeliyim.

Amoksisilin etken maddeli herhangi bir ilaç. Teecihen şurup olmazsa kapsül veya toz. Vet ilacı da olur beşeri de olur.

Geri