Hayır olmaz merak etmeyin. Benim kuşum patlamış mısır için çıldırıyor. Tuzlarını yalamayı ve mısırı kemirmeyi severler endişelenmeyin ancak tuza karşı düşkünlüğü varsa iyot eksikliği olabilir eğer severse arada verebilirsiniz. Dipnot olarak şunu söyleyim fazla tuz kuşta karın ağrısına sebep olur dikkatli olun.Ben evde yokken annem kuşa patlamış mısir vermiş sorun olurmu
Tuz kuşlar için çok zararlıdır kalp krizi geçirtebilir lütfen tuzlu şeylerden uzak tutun el kadar hayvanlarıHayır olmaz merak etmeyin. Benim kuşum patlamış mısır için çıldırıyor. Tuzlarını yalamayı ve mısırı kemirmeyi severler endişelenmeyin ancak tuza karşı düşkünlüğü varsa iyot eksikliği olabilir eğer severse arada verebilirsiniz. Dipnot olarak şunu söyleyim fazla tuz kuşta karın ağrısına sebep olur dikkatli olun.
İyot eksikliği varsa biraz tuz yemesi hiçbir sıkıntıya sebep olmaz ki canı tuz istiyorsa tuzda bulunan ve kuşta eksik olan içeriklerden dolayı iç güdüsel bir tepkidir. Kuşum bildim bileli yukarıda da açıkladığım gibi sık ve çok olmayacak şekilde arada sırada birkaç tanecik tuz yer ve şu an 12 yaşında. Kısacası tuz kuşlar için önemlidir eksikliği de fazlalığı da zarardır. Ekstra olarak tuza karşı bir ilgisi varsa sodyum eksikliği de olabilir, dikkat edilmesi gereken bir durumdur özellikle de dişi kuşlar için.Tuz kuşlar için çok zararlıdır kalp krizi geçirtebilir lütfen tuzlu şeylerden uzak tutun el kadar hayvanları
bu sizin düşünceniz fakat inanılmaz zararlıdır herkes boşuna demiyor cips tarzı şeylerden uzak tutalım diye onların midesi yok ki sindirebilsinler iyot eksikliğini kumundan temin ediyordur zaten lütfen sizde vermeyin ilk kez duydum şok oldum gerçekten .İyot eksikliği varsa biraz tuz yemesi hiçbir sıkıntıya sebep olmaz ki canı tuz istiyorsa tuzda bulunan ve kuşta eksik olan içeriklerden dolayı iç güdüsel bir tepkidir. Kuşum bildim bileli yukarıda da açıkladığım gibi sık ve çok olmayacak şekilde arada sırada birkaç tanecik tuz yer ve şu an 12 yaşında. Kısacası tuz kuşlar için önemlidir eksikliği de fazlalığı da zarardır. Ekstra olarak tuza karşı bir ilgisi varsa sodyum eksikliği de olabilir, dikkat edilmesi gereken bir durumdur özellikle de dişi kuşlar için.
Bu
bu sizin düşünceniz fakat inanılmaz zararlıdır herkes boşuna demiyor cips tarzı şeylerden uzak tutalım diye onların midesi yok ki sindirebilsinler iyot eksikliğini kumundan temin ediyordur zaten lütfen sizde vermeyin ilk kez duydum şok oldum gerçekten .
Kafesimizde üçü de bulunur iyi günlerKuşlarda tuz eksikliği aşşırı nadir yaşanır ki mineral blokların ana içeriği de sodyum klorür yani deniz tuzundan oluşmaktadır. Himalaya tuzu da zararlı değil ancak mineral bloğa sahip bir muhabbet kuşu için gereksiz. Bilinenin aksine de kuşlar yemi kabuklardan ayırdığı için grit denen kuma ihtiyaç duymaz, içeriği iyi kum çok az miktarda verilebilir fazlası zararlıdır içeriği de genel olarak mürekkepbalığı kemiği ve mineral blokla aynıdır. Başlığa gelince 0 yağ ve tuzla yapılmış patlamış mısır zarar vermez nadir olarak abur cubur niyetine veren de var ancak yağlı patlamış mısır zarar verebilir, çok az miktarda yemişse bir şey olmaz.