Kuşlarda yaglanma ve yumurta arasındaki fark nasıl anlaşılır

Ottoman.45

Meraklı Üye
Benim kusumda kuyruk aşağı sarkık sürekli sallanıyor yumurta varmış gibi sanki ama bir yandan da yağlanma mi var acaba diyorum suphelendim emin olamadım arasındaki farklar nasıl belli olur kuyruğu aşağı sarkık titriyor kuyruğu

Kus böyle

Ekli dosyalar

• IMG_20171030_185534.jpg
    IMG_20171030_185534.jpg
    582.2 KB · Görüntüleme: 104
Videoyu youtube'a yükleyip buraya URL atabilirsiniz. Fotoğraf çok kötü ama sanki yumurta gibi görünüyor

Yağlanmada olabilir. Benim dişi kuştada 2 kez üst üste yağlanma çıktı yuvayla sabah akşam çok ilgiliydi, 2 sinde de yumurta belirtisi sandık. Kuşu elinize alıp şiş olan kısma hafifçe dokunun yağlanmaysa yumuşak olur. Yumurtaysa sertlik oluyormuş.

Tamam sağolun ben yumuşak gibi hissettim ancak baya bı yumurta var gibi kuyruğu sallıyor yani bu şekilde 3 gün içinde yumurtlaması gerekiyor bence baya düşürdü kuyruğu

Duyduğuma göre bir haftada da yumurtlayan da varmış bir ayda yumurtlayanda. Benim dişi kuşumun kanat ve poposuda sürekli hareket halindeydi. Ha yumurtladı ha yumurtlucak derken 10 gün bekledik sonra popoya dokununca anladık yağlanma olduğunu. Ve ciddi bir rahatsızlığı başladı. Şimdi tedavi sürecinde bakalım inşallah düzelecek. :) İnşallah sizinki yumurtadır. Bi kaç gün daha bekleyin dilerseniz. Ama Çok geç olmadan kontrol etmelisiniz.

Ben elledim biraz yumuşak geldi aslında bana inşallah yumurtadir kuş da genç daha ama kuyruk iyice düşmüş görünce yumurta olduğunu düşünmeye başladım iki üç güne sertlesirse yumurtadir galiba

Kuyruğun değilde kanatların düşmesi gerekiyor galiba. Resim atıyorum. Bu örneği görmüşmüydünüz?

Ekli dosyalar

• images-2.jpg
    images-2.jpg
    14.5 KB · Görüntüleme: 78
İnşallah yumurtadir ya hasta olmasın kuş yuvaliga ilgi de yok başlar inşallah

İnşallah öyledir. Güzel haberlerinizi bekliyoruz artık. Siz rahatsız etmeyin kuşları ayrı bir odadalardır umarım. Rahatsız edilmek bile etkiliyor onları.

Evet ayrı odadalar onlar daha sessiz bakalım iyi haberlerle gelirim insallah

konu cok ılgımı cekdı cunku bendede benzer durum var kus devamlı cıftlesıor ıkı bacak arası sıs kanat dusuk kuyruk sallanıyor hafıf dusuk kuyrugu ama bızımkı yuvalıkda devamlı arada cıkıor 4 5 gundur devamlı yavrulukda sımdı benımde aklıma yumurtamı yaglanmamı dıe geldı korktum :/ ama ben elımle elledımde sertlık gelmısdı bır abıye sordumda yumurta vardır elleme sakın demısdı sımdı tekrar alıp kontrol etmek ıstemıyorum napsamkı emın olmak ıcın :/

Geri