Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dışkıkar düzelmiş gibi görünüyor. Ama iyileşti ler demek için daha çok erken. Dediğğm sürelere ve tedavinin 8. Günü ve son günü 12. Günü dezenfekte edin temas ettikleri her yer ve şeyi.

Aslında dışkılarda hastalık belirtisi yok. Sadece flora düzelmediği için kıvamı sıvı. Bu tarz dışkılara isal demek de yanlış aslında. Sıvı dışkılıyor. Ve kuş bayağı canlanmış çok hareketli ve keyfi yerinde.
Dediğim sürelerde tedaviye devam. Probiyotik de katın ilaçlı suya.. Tedaviden sonra da probiyotiğe devam edeceğiz. İlaç dolarını 5 damlaya düşürelim.

Salmonella belirtilerinden biri de kafa dönmesidir. Siz yeşil kuşu gözlemleyin, bakalım kafasını ters çevirme ,direksiyon gibi sağ sola çevirme hareketini yapacak mı..
Hayır hocam sallabaş döndürmesine benzemiyor. Oyun amaçlı yapılan kafa çevirme daha çok.

Gözlemlerim tabi ki ama zaten yeşil kuş daha önce hasta olduğunda ayakları bir süreliğine felç oldu dizlerinin üstünde yürüyebiliyordu anca ve siz ona da salmonella demistiniz

Gözlemlerim tabi ki ama zaten yeşil kuş daha önce hasta olduğunda ayakları bir süreliğine felç oldu dizlerinin üstünde yürüyebiliyordu anca ve siz ona da salmonella demistiniz
Peki tam iyileşme olmadı mı ? Tedavi süresi mi az geldi acaba ? Kaç gün antibiyotik kullandı ?

6 gün triflucan ve bactrim , 3 gün triflucan +bactrim+ probiyotik . Sonraki 3 gün de sadece probiyotik kullandım . 50 ml 'e beşer ml. 3 gün probiyotigi kullandıktan sonra ilacı ne zaman keseceğimi sormuştum size , siz de buna siz karar vermelisiniz kuşu canlı olarak gören sizsiniz dediniz .Ben de kuşun bur belirtisi kalmadığı için ilacı vermeyi kestim belki o yüzdendir

Son düzenleme:
6 gün triflucan ve bactrim , 3 gün triflucan +bactrim+ probiyotik . Sonraki 3 gün de sadece probiyotik kullandım . 50 ml 'e beşer ml. 3 gün probiyotigi kullandıktan sonra ilacı ne zaman keseceğimi sormuştum size , siz de buna siz karar vermelisiniz kuşu canlı olarak gören sizsiniz dediniz .Ben de kuşun bur belirtisi kalmadığı için ilacı vermeyi kestim belki o yüzdendir
Hastalığın geçmediği kesin değil ama. Baş çevirme hareketini sık yaparsa yazın.

Kuşlar sağlıklı görünüyorlar. Sallabaş falan yok. O attığınız video yanıltıcı kuş sağlığına kavuşmuş.

Oda sağlıklı kafasını kaşıma hareketi endişelendirmiş olmalı ama normal bir davranış.

Teşekkürler😊 gerçekten endiselendirmisti birden böyle yapması, yeşil kuşun önceki haline benzetmiştim

Geri