Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba kuşum şuan enerjik ve iyi, ama 3 gündür çok tüy döküyor özellikle kanat ve kuyruk tüyü. Kuyruğu kısacık kaldı . Belki tüy dökümüne girmiştir ama kanat tüylerinin bu kadar dökülmesi bir garibime gitti, ilk gün bir tane uzun kuyruk tüyü düştü sonraki gün diğeri düştü . Normal mi diye sormak istedim. Gerçekten garip bir soru oldu😀 ama dediğim gibi gerçekten garip geldi

Ayrıca yarın son kez ilaç vereceğim 14 günlük ilaç tedavisi bitiyor . Kaç gün boyunca probiyotik vermem lazım ve kuşları ne zaman kafesten çıkarayım çok fazla dışarı istiyorlar

Yavaştan tüy değişimi mevsimine girdik. Tüye girmesi normal. Sanırım konunuz vardı neden ordan devam etmediniz ? Öyküsünü bilirdik kuşun.
Probiyotiğiniz hangisi ? Ona göre önereyim.

Evet önceden hasta olmuştu başka bir konudan yazmıştım ama unutup tekrar hasta olunca başka bir konudan yazdım . Bende prozim plus var onu kullanıyorum

1 hafta kadar üstüste kullanın. Sonrasında haftada 2-3 devam edin.

Peki kuşlarımı ne zaman kafesten çıkarayım ilaç tedavisi bitene kadar çıkarmayın demiştiniz kuşlar fazla enerjikler. Hatta bir tanesi çıkarmadığım için o kadar sinirli ki anlatamam

İşte kuşun öyküsünü anlatmanız yada eski konuyu güncellemeniz gerekir. Kafesten çıkarmayın dediğimi hatırlamıyorum veya neden dediğimi.

Önce kuşum ishal oldu. Birkaç gün düzelir gibi oldu ama tekrar başladı. Bir kez sarı ve sıvı dışkı yaptı. Ertesi gün su gibi, buğulu bir sıvı kustu. Yem yemekte zorlandı, yemleri geri çıkardı ve öğürdü. Daha sonra ataklar başladı; aniden öğürüp gagasını yere sürtüyor ve sağa sola koşturuyordu. Başta aralıklı olsa da bu ataklar sıklaştı. Sonra Triflucan ve Bactrim verdim. Kendi kendine içmediği için şırıngayla ilaçlarını verdim ve elimle besledim. Bir süre sonra ayak parmaklarını açamadığını fark ettim; sadece dizlerinin üzerinde yürüyebiliyordu. Ertesi gün bir ayağını, sonraki gün diğerini açtı ama hâlâ tam toparlamamıştı. Sonrasında probiyotik vermeye başladım. İlaçları şu şekilde verdim: 6 gün triflucan + bactrim , 3 gün triflucan + bactrim + probiyotik , 3 gün probiyotik. (Bu olayda sadece yeşil kuşum hastaydı)

Bu olaydan 17 gün sonra yeşil kuşumun dışkısının kötü koktuğunu fark ettim ağzı da kokuyordu ve ishaldi. Diğer mavi kuşum da onunla aynı kafesteydi sonra o da ishal oldu ve ilk gün öğürdü birkaç kez, sonra bir daha yapmadı. Bana da 14 gün boyunca triflucan ve bactrim vermemi söylediniz. Yarın ise son gün

İşte kuşun öyküsünü anlatmanız yada eski konuyu güncellemeniz gerekir. Kafesten çıkarmayın dediğimi hatırlamıyorum veya neden dediğimi.
Kafesten çıkarmayın demenizin sebebi yeşil kuşum ilk hasta olduğunda mavi kuşumla bersber dısarıdaydılar ,sizde kuşlar birbirlerinin sularına temas etmesinler diye tedavi süresi boyunca çıkarmayın dediniz

Birbirlerinin sularından içmelerini engellediğiniz sürece çıkarabilirsiniz. 2-3 saat suluklar olmadan dışarı çıksınlar problem yok.

Peki 1 hafta sonra aynı kafese koyabilir miyim onları sorun olur mu ya da ne zaman koyabilirim

Tedavi bittikten sonra 3-4 gün bekleyip yanyana koyabilirsiniz. O sırada probiyotik desteği ikisine de.

Merhaba tekrardan bir sorunla buraya yazmak istemezdim ama mavi kuşumda bir şey fark ettim . Eve geldiğimde kusları direkt saldım ve mavi kuşun öğurduğünü fark ettim normalden biraz fazla öğürdü ve bir süre sonra tekrar yaptı . Şuan kafesleri ayırdım . Mavi kuş hasta olduğundan dolayı mı bu hareketi yaptı yoksa yerde gezerken bir şey yedi de bu yüzden mi yaptı bilmiyorum. Çünkü yerde geziyorlardı ve bir şeyler arayıp yiyorlardı.Ayrıca kafası ,gagası falan sanki tozlanmış gibiydi ve tüy dökümüne girdi.
Biliyorsunuz 1 kere diğer kuşum(yeşil olan kuş) hasta oldu , ayakları kısa süreliğine felç oldu . 9 gün triflucan + bactrim kullandım . Daha sonra 17 gün sonra yeşil kuşun ağzının ve dışkısınin koktuğunu fark ettim . Mavi kuşta burkaç kere öğürdü. Sizde belki hastalık geçmemiştir diye tekrardan triflucan +bactrim verringert dedini iki kuşa da ( 14 günlük bir ilaç tedavisiydi. 7 gün triflucan + bactrim,7 gün sadece triflucan. Daha sonra 1 hafta probiyotik . )
Çünkü aynı kafeste duruyorlardı bu 17 günlük süreç boyunca. Ve ilaç tedavisi bittiğinde de ilaç yüzünden ikisininde dışkısı sıvıydı. Mavi hızlı toparladı dışkısını fakat dün onunda sıvı yaptığını fark ettim.
Dediğim gibi kuş hasta mı yoksa yerden bir şey yedi de o yüzden mi öğürüyordu
Mavi kuşun güncel dışkısı bu:

Bu arada kuş şuan normal ,o zamandan beri öğurmedi . Ötüyor, temizleniyor . Umarım o öğürme anlık bir seydir.

Güncelleme: Şuan bir kere daha yaptı

Son düzenleme:
Tekrar nüksetmiş mantar. 14 gün daha tedavi edin. Şuan suluklarını alın 4-5 saat sonra tekrar trifuculanlı su verin. Hatta garanti olması için mikostatin de alın yarın ondan da katmaya başlayın. Teiflucan 7 damla mikostatin 10 damla 50 ml suya.

Siz bilirsiniz ama ben nüksrttiğini düşünüyorum. İsterseniz 1 hafta gözleyin ama sonucun değişeceğini düşünmüyorum.

Peki ilacı kullanırken iki kuşa da mı vereceğim ayrıca kuşlar bu ay maalesef ilaca çok maruz kaldı bir şey olmaz değil mi ek olarak probiyotik koyayım mı suyun içine

Geri