Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peki ilacı kullanırken iki kuşa da mı vereceğim ayrıca kuşlar bu ay maalesef ilaca çok maruz kaldı bir şey olmaz değil mi ek olarak probiyotik koyayım mı suyun içine
İki kuşa da verin ve probiyotik de katın.

Mavi kuşun durumu bu şekilde şuan:

Mikostatini bugün aldım ama bugün gözlemlemek istiyorum. Gerçekten emin olamadım

Tekrar öğürdü az önce ve dışkısı ishal gibi sıvı oldu ama o yeşil kısmı var . Gözlemleyeyim mi ilaç mı vereyim . Öğürmeseydi gözlemlemeye devam edecektim

Bu da yeşil kuşun şuanki durumu:

Şuan yeşil kuşta sadece bu sıvı dışkı sorunu var . Onda öğurme hareketi görmedim sadece mavi kuşla aynı kafeste olduğu için onun halkında da endişeleniyorum

Mavi kuşun sıvı dışkısı ( bunları katı dışkıladıktan ve öğürdükten sonra yaptı):

Hocam siz bilirsiniz. Taktir sizin.

Sadece kuş iyiyken bir anda böyle olmasından dolayı endişelendim ve bu ay ilaca fazla maruz kaldığından tereddüt ettim belki anlık bir seydir diye o yüzden gözlemlemek istedim . Size tekrar yazdığımda 2 gün daha gözlemleyin dediniz ama sonra tekrar öğürdü ben de gozlemliyim mi ilaç mı veriyim diye sordum . Yani size karşı bir şüphem yok ben de be yapacağımı bilemedim siz gözlemleyin diyince

Başlayın hocam. Hatta hem flagyle hem mamtar ilacı başlayın ikisine de.

Elimde flagy yok ve bugün triflucan + mikostatin demistiniz bunları kullanmayayım mı

Zaten hem flagyle hem triflucan kullanın diyorum. İkisi farklı ilaçlar.

Peki mikostatin nolucak ? Triflucan + mikostatin dediğiniz için mikostatin almıştım

Tekrar nüksetmiş mantar. 14 gün daha tedavi edin. Şuan suluklarını alın 4-5 saat sonra tekrar trifuculanlı su verin. Hatta garanti olması için mikostatin de alın yarın ondan da katmaya başlayın. Teiflucan 7 damla mikostatin 10 damla 50 ml suya.
Hocam konular karıştı pardon... başka bçrine flagyle ve triflucan önermiştim o konuyla karıştırdım. Size daha önce söylemiştim zaten neyi nasıl kullanacağınızı.

Rica ederim. Aslında flagyle yazdırma fırsatı bulursanız yazdırın elinizin altında bulunsun. Çünkü her an gerekebilir. Kuşkarda tricomonas yaygındır. Hatta sizin bu kürden sonra öğürme veya o boğaz hareketi devam ederse başlamamız gerekecek. Gelişmelre göre karar vereceğiz yani.

Ateşi var galiba. Rica etsem kuşun öncesini ve sonrasını özetleyen son 2 ayda hangi ilaçları ne kadar süre kullandığını yazar mısınız ?

Kuş birkaç ay önce eve geldi. Ve o sırada diğer kuşum hastaydı. Yeşil kuşumun hastalığı geçtikten yaklaşık 17 gün sonra yeşil kusumun kakasi ve ağzı kokuyordu,mavi kuşum da birkaç kez öğürdü . O yüzden sizin tavsiyenizle 14 gün boyunca ilaç kullandım , 7 gün triflucan ve bactrim , 7 gün sadece triflucan ( 50 ml suya yedişer damla) sonra yaklaşık 1 hafta da probiyotik kullandım . Ve dün de mavi kuşumun öğürdüğünü gördüm işte
Ayrıca bu kanat titremesi yeşil kuşum ilk hastalandiginda ilaç tedavisinin son günlerinde onun da kanatları titriyordu ve size sorduğumda antibiyotik kanatlarındaki hücrelere falan zarar vermiştir demiştiniz , aynı şekilde mavi kusumda da olabilir mi ve şuan uyku pozisyonuna geçti

Geri