D
Duranettin ERAYDIN
Guest
Ben kızışması için yemine pul acı biber verilebiliyormuş dediğimde bana herkes yok olurmu öyle şey diyordu bakın beterin beteri varmış 
Ben kızışması için yemine pul acı biber verilebiliyormuş dediğimde bana herkes yok olurmu öyle şey diyordu bakın beterin beteri varmış![]()
Pul biber akvaryumculukta özellikle deniz akvaryumunda çok kullanılır. Özellikle dış parazitlerde çok etkilidir ve iştah açıcı özelliği vardır. Kuşlarda ki etkilerini çok bilmiyorum ama en kötüsünden iştah açması gerekiyor.
Tatlı su akvaryumu döneminde balıkları kızıştırmak için tarçın solüsyonu hazırlayıp kullanıyorduk. Gerçekten çok etkiliydi. Kanatlılara faydası varmıdır acaba tarçının...?
Cikletlerde tarçını döktükten 1 hafta sonra hepsinin ağızı doluyordu. Pul biberin renk canlandırdığı söyleniyor ama hiç denemedim.
Balığın derisini yani mukozosanı etkilediğinden renkleri daha canlı görür ve özellikle beyaz benek gibi dış parazitleri balıktan uzak tutar. Tarçını cichlid türlerinde denememiştim ama canlı doğuran türlerinde çok işe yarıyordu.![]()
Canlı doğuranlarda gerek yok tarçına onlar balıkların Nuri Alçosu ve Şahin K. Sı![]()
17 senedir kuşlara her ay 2 gün su orucu tutturuyor demekki.