verdiğimiz takviyeleri yazalım herkes bilgilensin 

valla sız anlatın benım vaktım varKoray bey kuşun durumuna göre değişir bu haftalık programyavrunun- yumurtalı takımın- yavrulu takımın- eş adayı kuşlar'a, yağlı kuşlar var zayıf kuşlar var vs... vs.. verdiğim her program farklılık gösteriyor
Kuş yemini toğrağa atınca çıkan yeşilliği yedirmek zararlı olur mu.Diğer yeşilliklerden bende yediriyorum ama toprağa yem dökülüp kendi kendine çıkmış sormak istedimyavrusuz kuşlara 15 günde 1 iç parazit ilacı, kuluçkadakilere ayda 1
organik elma sirkesi 10 günde bir sularına
limon haftada 1 sularına
multi vitamin haftada 1 sularına
Haftada 1 sefer kendi yetiştirdiğim organik yeşilliklerden veriyorum; semiz otu-maydanoz- nane-fesleğen - yem vs... kendim ekerim ufak ufak saksılara
Mamalarında; sipruliuna- nekton S - probiyotik - gr micro - Breedmax - Opti Breed vs.. bir kaç katkı var kullandığım bunlardan 2-3 tanesini döngüsel olarak karıştırıyorum hepsi birden ağır geleceği için. Eşe hazırlama döneminde haftada 2- yavruların ilk 3 ayında 2,3 günde bir - yumurtalı takımlara haftada 1- yavrulu takımlara 1-2 günde bi veriyorum
Kursak mantarına tedbir olarak ayda 1 sefer "Ranidazole 40" kullanıyorum 2 gün üst üste ve ardına mutlak her ilaç tedavisinden sonra uygulanması gereken 1 gün probiyotik 1 gün vitamin takviyesi yapıyorum
Haftada 2 kere yuvalık temizliği
haftada 1 detaylı kafes ve ekipman temizlik+dezenfekte
Aklıma gelenler ayak üstü şuan için bunlardedim gibi kuşun durumuna göre programı değişkendir...