Kusma..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan busra16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

busra16

Yeni Üye
https://hizliresim.com/2ro62ey buraya sürekli yazdım en sonunda veterinere götürdüm röntgen cekildi mikroskopla kursağından örnek alındı ve dışkısından da sonra incelendi temiz çıktı ama karaciğer yağlanması ve testis tümörü çıktı ilaç verdi içimde acabalar kaldi. Yemesi içmesi çok iyi hareketleri iyi sadece bu sabah bayağı küstü ve kabarık durdu veteriner antibiyotikle iyileştirdi şuan kendine geldi maşallah. Fakat tümörü olan kuş böyle hareketli olabilir mi kafam takıldı tam emin olamiyorum herhangi bir şişlik vs yok sadece karaciğer yağlanmasından eminim sizin fikirleriniz nedir bu röntgenden anlayan var mı acaba yardımcı olur musunuz

Veterinerinizin dediği programı uygulayın.

Neden eski konunuzdan devam etmeyip yeni konu açıyorsunuz. Kuşun öyküsünü bilmeyelim diye mi?

Sadece röntgeni yorumlayın diye bu paylaşımı yaptım Selçuk bey. Zaten bir tedavi uygulanmadi amacım röntgen yorumlanmasiydi
Tamam da röntgen temiz görünüyor. Kuşun öyküsünü bilsek en azından muhakeme yapabiliriz

Tamam da röntgen temiz görünüyor. Kuşun öyküsünü bilsek en azından muhakeme yapabiliriz
İki aydır kuşta kuyruk atımı vardı nefes alırken aşağı yukarı oynuyordu veterinere götürmek istedim ama stres yapar kuşum diye korktum. En son dün sabah saat 9 30 dan öğlen 11.30 a kadar kustu acil olarak veterinere götürdüm sonra kursak ve dışkı örnekleri alındı temiz çıktı karaciger yağlanması ve testis tümörü teşhisi konuldu ilaç verildi ama tümörü olan bir kuş oynayamaz hareket edemez diye biliyorum benim erkek kuşum şuan kızgınlıkta zaten ben bunu anlayabiliyorum

Kuyruk atması ve aşırı kızgınlık belirtileri varsa testis tümörü ihtimali doğuyor. Ama röntgende ya çıkmamış yada temiz olduğu için tümör görünmüyor. Ama veterinerin şu çelişkisi var. Velevki tümör olsun ; antibiyotik kullanılmaz. Karaciğer yağlanmasında da antibiyotik kullanılmaz. İkisi için de antibiyotik ters etki yapar. Antibiyotiği kesin demiyorum veterinerin önerdiği şekilde ilerleyip sonucu görelim.
Ceresinde renk koyulaşması oldu mu kahverengine yakın bit tona döndü mü hiç ceresi?

Gemini yapay zekaya röntgeni yorumlamasını istedim. Tümör ve karaciğer yağlanması olabileceğini söyledi.
Röntgen yorumlamak uzmanlık ister o yüzden veterinerinizi dinleyin siz. Veterinerler bilir röntgen yorumunu.

Kuyruk atması ve aşırı kızgınlık belirtileri varsa testis tümörü ihtimali doğuyor. Ama röntgende ya çıkmamış yada temiz olduğu için tümör görünmüyor. Ama veterinerin şu çelişkisi var. Velevki tümör olsun ; antibiyotik kullanılmaz. Karaciğer yağlanmasında da antibiyotik kullanılmaz. İkisi için de antibiyotik ters etki yapar. Antibiyotiği kesin demiyorum veterinerin önerdiği şekilde ilerleyip sonucu görelim.
Ceresinde renk koyulaşması oldu mu kahverengine yakın bit tona döndü mü hiç ceresi?
Ceresinde kahverengilik oldu fakat yavaş yavaş açılıyor evet kızgınlıkta sanırım sürekli birşeyler kemiriyor çok hiperaktif ve karanlık yerler ariyor özellikle ışıkta geceleri

Birde Selçuk bey kustugu için antibiyotik ve güzel kokulu ilaç verdi ismini unuttum 5 gün kullan dedi şırınga içinde ağıza damlatiyorum

Bana kalırsa testis tümörü için em önemli ilaç ödem artırıcı ilaçlardır. Güzel kokulu dediğiniz ilaç ödem attırıcı ise doğru tefavi 👍

Bilmiyorum ismini öğrenince sizi haberdar ederim. Beyaz bir ilaç çocuk suruplarina benziyor 47 grmdi 44 grama düştü normal mi acaba
Kilo vermesi devam ederse normal değil. Ama yağ yakıcı (örneğin carni speed) vs kullanıyorsanız ,kuş sürekli hareket ediyor ise kilo kaybı normal. Lakin iştahsızlıkla beraber kilo kaybı normal değil,kuruma başlangıcı olabilir. Kanser varsa zaten kötü huylu tümörlere kanser denir. Tedavi olmadan genelde kanser düzelmez.
Veterinerinizle irtibata geçip hangi ürünleri verdiyse isimlerini öğrenmeniz iyi olur.

Kilo vermesi devam ederse normal değil. Ama yağ yakıcı (örneğin carni speed) vs kullanıyorsanız ,kuş sürekli hareket ediyor ise kilo kaybı normal. Lakin iştahsızlıkla beraber kilo kaybı normal değil,kuruma başlangıcı olabilir. Kanser varsa zaten kötü huylu tümörlere kanser denir. Tedavi olmadan genelde kanser düzelmez.
Veterinerinizle irtibata geçip hangi ürünleri verdiyse isimlerini öğrenmeniz iyi olur.
İstahi açık ama karaciğer ilacı kullanıyor ve probiyotik verdi isimleri hepacarnitol, avicare probiyotik &enzim, digestive ve Ocoxsin. Ocoxsin ile hepacarnitolu birlikte suya karıştırmami söyledi haftada bir kez probiyotik ve digestiveyide suyuna karıştırmami soyledi

Bence digestiveyi haftada bir değil 3 kez kullanın. Hepacarnitolü ne sıklıkta önerdi?

2 damla tam suluğa demişse doz az gelir.

Yarım suluğa 4 damla öneririm.

Geri